Anuntul facut de Florin Citu: "Primul raport finalizat la Primaria Bucuresti a fost deja trimis la DNA"

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 21:23
7435 citiri
Anuntul facut de Florin Citu: "Primul raport finalizat la Primaria Bucuresti a fost deja trimis la DNA"
Florin Citu, Ministrul Economiei FOTO Facebook

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a postat in seara zilei de luni, 12 octombrie, un anunt pe pagina personala de Facebook referitor la controalele facute la Primaria Bucuresti.

"Sa fie foarte clar pentru toata lumea: primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA", a anuntat Citu.

Cu cateva ore mai devreme, ministrul Finantelor a anuntat, tot pe Facebook, ca suma totala pe care inspectorii din Ministerul Finantelor au calculat-o, in urma controlului efectuat la Primaria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

"Suma totala pe care inspectorii MFP au calculat-o, in urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (in jur de 40 de milioane de euro)", a afirmat Florin Citu.

Ministrul Finantelor Publice a organizat luni o conferinta de presa in care a vorbit despre controlul Inspectiei Economico-Financiare din MFP la Primaria Municipiului Bucuresti. Controlul a fost demarat in data de 30 ianuarie 2020 si a durat pana pe data de 10 martie 2020.

"Actiunea de control a fost suspendata pe data de 11 martie 2020. In acel moment accesul echipei de inspectie la sediul Municipiului Bucuresti nu a mai fost permis avand in vedere dispozitia primarului general 569 din 10.03.2020 si astfel s-a dispus suspendarea unor activitati care implica interactiunea din exteriorul Primariei Municipiului Bucuresti. Nu s-a dat voie nici la distanta sa facem acest control. Laptopurile angajatilor Ministerului Finantelor Publice au fost sechestrate o perioada in Primaria Municipiului Bucuresti. Le-am recuperat dupa aceea", a declarat Florin Citu.

El a mentionat ca au fost descoperite mai multe nereguli si ca actiunea de control va fi reluata.

"Vom relua inspectia la Primaria Municipiului Bucuresti pentru verificarea investitiilor realizate din fonduri publice precum si a celorlalte obiective de control neverificate. Deci continuam controlul pentru ceea ce nu am putut sa verificam pana in acest moment. V-am spus ca acest control vine dupa o perioada foarte lunga in care nu s-a facut niciun control la Primaria Municipiului Bucuresti. Mai mult, in acest moment efectuam un control de inspectie la 5 companii infiintate de Primaria Municipiului Bucuresti si bineinteles ca urmeaza ca activitatea economica financiar contabila a celorlalte companii sa fie verificata. Deci asa cum am promis facem acest lucru la toate institutiile publice. Este clar ca trebuie sa stim foarte bine cum sunt administrati banii publici. Opinia mea personala este ca la Primaria Municipiului Bucuresti banii destinati, si este opinia mea personala, vom vedea ce vor spune si controlul si instantele, dar banii destinati subventiei pentru energia termica, pentru transport au existat, au fost in buget, veniturile au venit, am suplimentat veniturile si totusi au ajuns in alta parte. Au ajuns pe baza unor contracte in alte destinatii. Trebuie sa aflam unde au ajuns acei bani si bineinteles toti cei responsabili vor raspunde pentru aceasta", a declarat Florin Citu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Facebook, #citu, #raport pmb, #primaria bucuresti dna , #primar Bucuresti