Animalele salbatice ar putea fi interzise in circurile din Bucuresti

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 18:31
3850 citiri
Animalele salbatice ar putea fi interzise in circurile din Bucuresti
Foto: site Circul Globus

Pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti se va afla un proiect de hotarare privind interzicerea animalelor salbatice in circuri.

Proiectul face parte din "Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor din Municipiul Bucuresti" elaborata de consilierul general PSD Tudor Ionescu.

"Sustin acest proiect. De cateva luni de zile, domnul consilier general, Tudor Ionescu, mi-a prezentat proiectul si am fost de acord cu el. Lucrurile s-au precipitat acum, avand in vedere evenimentul total neplacut si tragic de ieri, cand a avut loc incendiul de la adapostul din Petricani.

Lucrurile trebuie sa intre in linie dreapta. De cateva luni de zile analizam proiectul domnului consilier general si il sustinem cu totii. Il vom promova in prima sedinta de Consiliu, care va avea loc in ultima saptamana din luna ianuarie", a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, aflata in vizita la adapostul de caini de la Bragadiru.

Consilierul general din partea PSD Tudor Ionescu a precizat ca "Strategia pentru protectia animalelor din Municipiul Bucuresti" cuprinde doua componente: una ce trateaza problema animalelor fara stapan, avand in vedere sterilizarea lor si preventia abandonului, si cealalta care trateaza partea de educatie.

Tudor Ionescu a spus ca adaposturile de animale ar trebui transformate in centre de adoptii, unde oamenii care vor sa adopte caini sa poata interactiona cu ei.

Consilierul a precizat ca, prin aceasta strategie se va infiinta un sistem de tip SMURD pentru animale, Serviciu Municipal de Urgenta si Resuscitare Veterinara - SMURV, cu clinici mobile care sa poata interveni in cazul animalelor ranite.

"Infiintarea unui Serviciul Municipal de Urgenta si Resuscitare Veterinara - SMURV pentru animale, cu clinici mobile care sa poata interveni rapid peste tot prin Bucuresti, pentru ca sunt animale care sunt lovite si la care nu se poate ajunge imediat sau care nu pot fi transportate imediat. Proiectul mai cuprinde o politie a animalelor, care sa ia masuri in cazul abandonului, pentru ca nu este normal sa abandonam pur si simplu pe strada niste animale", a mai spus consilierul.

Proiectul va fi dezbatut in contextul in care 11 animale, printre care si doi tigri, au murit joi dimineata intr-un incendiu care a izbucnit la adaposturile Circului Globus din Bucuresti, la o cladire apartinand circului, de pe Soseaua Petricani.

Din primele cercetari reiese ca incendiul ar fi pornit de la un calorifer defect.

Primarul Firea l-a demis vineri pe directorul circului Globus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proiect Bucuresti animale circ interzis, #circ fara animale , #primar Bucuresti