Angajatii Circului Globus protesteaza fata de demiterea managerului. Firea: Am primit amenintari

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 14:013675 citiri
Angajatii Circului Globus protesteaza fata de demiterea managerului. Firea: Am primit amenintari
Foto: Arhiva Hepta.ro

Zeci de angajati ai Circului Clobus din Capitala au mers, luni, la sediul din Parcul Circului unde au desemnat trei reprezentanti pentru a merge la discutii cu primarul Capitalei. Oamenii sunt nemultumiti de demiterea directorului dupa incendiul in care au murit 11 animale, insa Gabriela Firea ameninta cu plangere la politie.

Primarul Gabriela Firea a declarat, luni, ca a primit amenintari din partea managerului demis al circului Globus si apropiatilor acestuia si ca se gandeste sa faca plangere la politie, precizand ca il considera "caz patologic", la fel ca pe directorul demis al Spitalului Colentina.

"In ceea ce priveste faptul ca la circul de stat Bucuresti am demis managerul, nu imi retrag decizia, in ciuda tuturor presiunilor si chiar a amenintarilor pe care le-am primit in ultimele zile din partea managerului si a apropiatilor sai.

Nu cand sunt hartuita, cand noaptea primesc mesaje, cand conducerea partidului din care vin a fost bomdardata cu mesaje pentru un om care se lauda ca are buget mare, dar nu a fost in stare sa asigure conditii minime decente, sa asigure conditii. Ce trebuie sa se mai intample ca sa inteleaga acel om ca nu mai poate continua?!

Nimeni nu s-a nascut si nu a mostenit aceste functii. Ma gandesc foarte serios daca sa nu fac si plangere la politie impotriva domnului manager. (...) Vrea sa plece la Monacco, se va ocupa altcineva, va merge altcineva. (...) Nu a facut nimic, nimic. Am gasit deja locatii pentru o parte din animale, astazi ma intalnesc cu un ONG cu reputatie astfel incat sa gasim spatii si pentru celelalte animale.

O sa se ocupe primarul general daca domnul manager a avut alte prioritati. Ameninta pe toate cararile si ma persecuta sa il pun din nou director. Cred ca este un caz patologic. Ca si in cazul Colentina, si la circ cred ca e caz patologic. (...) Voi propune ca pentru postul de manager sa dai test psihologic", a spus Gabriela Firea.

Aceasta a anuntat vineri demiterea managerului cirucului Globus, dupa ce joi dimineata a avut loc un incendiu la un adapost al institutiei, de pe Soseaua Petricani, in urma caruia au murit 11 animale, printre care si doi tigri.

Cercetarile pompierilor au aratat ca focul ar fi pornit de la o defectiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru incalzire, au precizat reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

In incaperea in care stateau paznicii erau folosite mai multe calorifere electrice pentru incalzire, in noaptea de miercuri spre joi unul dintre acestea defectandu-se.

Dupa incendiu, a fost demarata o actiune online de semnare a unei petitii pentru interzicerea folosirii animalelor la circ, care pana luni dupa-amiaza avea peste 52.000 de semnaturi.

Comentarii
hello
rank 5
fiiRea este speriata nu de amenintari