Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 10:27 2555 citiri
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a subliniat că nu e de acord cu plagiatul FOTO Facebook / Gabriela Firea

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat. Firea precizează că se „bucură” că și-a înghețat doctoratul la ASE înainte de a intra în politică.

Întrebată ce părere are despre reacţia imediată a preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa posibilului plagiat din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, Gabriela Firea a declarat, la Antena 3, marţi seară, că şeful statului a vrut să dea un semnal.

”Cred că a vrut să dea un semnal că domnul prim-ministru trebuie să aducă o explicaţie necesară publicului, cetăţenilor, dar ştiu că există instituţii ale statului care pot verifica ceea ce s-a spus astăzi că ar avea anumite pasaje preluate dintr-o altă lucrare. Eu mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul la ASE înainte de a intra în politică, pentru că altfel am spus intru în politică şi nu este normal să se considere că am preluat un paragraf, mai bine îl îngheț”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a subliniat că mai mult contează capacitatea managerială.

”Nu-mi dau seama, dar, din punctul meu de vedere, cred că contează mai mult capacitatea asta managerială de buna organizare şi până la urmă, bunul mers al coaliţiei, pentru că un scandal politic cu adevărat ne aduce la o posibilă criză economică”, a declarat Firea.

Vicepreşedintele PSD a mai adăugat că nu încurajează pe nimeni să plagieze.

”Normal că nu este bine să preiei ceva ce nu-ţi aparţine fără să citezi, normal că nu putem încuraja aşa ceva, mai ales tinerii care ne privesc acum, elevii. Noi putem să spunem, `Da, e bine să copiaţi`. Nu e bine, am şi eu copii, se uită acum, poate la emisiune”, a mai declarat Firea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News