Gabriel Sandu a sustinut ca mita din dosarul Microsoft mergea la PDL - Boc neaga (Video)

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 17:02
5259 citiri
Gabriel Sandu a sustinut ca mita din dosarul Microsoft mergea la PDL - Boc neaga (Video)
Foto: Evenimentul Zilei

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor arestat preventiv in dosarul Microsoft, a declarat la DNA ca s-a angajat sa finanteze PDL cu 5 milioane de euro, iar pentru a face rost de bani ar fi apelat la Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, si ei aflati acum in spatele gratiilor.

"Recunosc si admit, de asemenea ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru, dar si pozitia in conducerea centrala PDL. Nu cunosc daca acest fapt reprezinta o infractiune, dar pot confirma adevarul ca toti politicienii care au acces la functii publice au platit sume importante de bani pentru acest deziderat (...)

Mai precis, in cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat acesti bani din fonduri personale, legale, si le-am recuperat partial, in modalitatea expusa de Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan", a declarat Gabriel Sandu in fata anchetatorilor, conform Realitatea TV.

El a mai explicat si care a fost schema financiara.

"Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009, cu suma de patru milioane de euro. Stiind ca nu dispun aceasta suma, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, persoane interesate in derularea in continuare a contractului de licentiere Microsoft mi-au propus sa inchei contractul in conditiile impuse de ei cu firma sustinuta de Gheorghe Florica si in contrapartida ei sa plateasca la partid doua milioane de euro si sa contribuie la campania prezidentiala cu alte doua milioane de euro (...)

Avand in vedere ca efectuasem deja cheltuieli semnificative pentru campania electorala, din banii proprii, am decis sa accept de la Claudiu Florica suma propusa, respectiv 2,7 milioane de euro. Chiar si in aceste conditii din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorala, pe care le estimez in acest moment la suma de 5 milioane de euro, am recuperat doar 2,7 milioane de euro", se mai arata in marturie.

"Pe intreaga durata a mandatului meu am finantat PDL cu sume lunare de 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei", le-ar fi spus Gabriel Sandu procurorilor, informeaza stiripesurse.ro, care citeaza Antena3.

Acuzatiile unui fost ministru, arestat in dosarul Microsoft: Banii ajungeau la Videanu, Berceanu si Anastase

Videanu respinge acuzatiile lui Gabriel Sandu: Il dau in judecata pentru calomnie

In replica, Emil Boc, fostul presedinte al PDL, in prezent primar al Clujului, a negat toate acuzatiile.

"Ar trebui sa am un depozit daca as fi primit atatia bani. Vreau sa fie clar: resping categoric aceste afirmatii. Precizez faptul ca eu am fost acela care l-am remaniat din functie pe Gabriel Sandru si atunci nu se leaga lucrurile. Cum puteam sa il remaniez daca primeam bani? Nu am stiinta de asa ceva. Ce este finantat pe partid se gaseste in Monitorul Oficial", a declarat Emil Boc pentru Gazeta de Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Gabriel Sandu microsoft Boc bani, #Gabriel Sandu arestat Microsoft, #Gabriel Sandu bani Boc , #DNA