Victor Ponta pleaca in SUA o saptamana - Gabriel Oprea ii tine locul premierului

Marti, 10 Februarie 2015, ora 16:513477 citiri
Victor Ponta pleaca in SUA o saptamana - Gabriel Oprea ii tine locul premierului
Foto: Nasul TV

Vicepremierul Gabriel Oprea va exercita atributiile premierului Victor Ponta pe perioada in care acesta efectueaza o vizita in Statele Unite.

"In perioada 10-17 ianuarie 2015, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului Romaniei", se arata in decizia semnata, marti, de Victor Ponta si publicata in Monitorul Oficial.

Nu este pentru prima oara cand Gabriel Oprea ii tine locul lui Victor Ponta. Aceeasi decizie a fost luata de premier si in timpul concediului petrecut de Victor Ponta in Dubai, impreuna cu Sebastian Ghita, dupa pierderea alegerilor prezidentiale.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va efectua o vizita de o saptamana la Washington, unde se va intalni cu mai multi oficiali si reprezentanti ai mediului de afaceri.

"Vreau sa demonstram ca Romania este o tara in care merita investit! Voi efectua in viitorul apropiat o vizita la Washington pentru a avea intalniri cu Secretarul de stat al Comertului si alti reprezentanti ai mediului de afaceri din SUA, pe dimensiunea economica a Parteneriatului Strategic. La relatiile politice si militare excelente trebuie sa se adauge si relatii economice mai bune!", a scris premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Din acest motiv, sedinta de guvern saptamanala a fost reprogramata pentru marti dimineata.

C.B.