Soferul si consilierul lui Gabriel Oprea, audiati la Parchet

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 13:21
3789 citiri
Soferul si consilierul lui Gabriel Oprea, audiati la Parchet
Foto: Ziare.com

Soferul ministrului de Interne, Gabriel Oprea, precum si consilierul sau au venit marti la Parchetul Capitalei pentru a fi audiati in cazul accidentului petrecut saptamana trecuta, in care un politist care facea parte din coloana oficiala a vicepremierului a murit.

Barbatul care conducea masina lui Oprea va trebui sa dea detalii despre ora la care s-a plecat in coloana, locul din care s-a pornit, unde trebuia sa ajunga ministrul de Interne, precum si viteza cu care circula autoturismul, informeaza Digi24.

In cursul zilei de marti urmeaza sa fie audiati si ceilalti politisti care faceau parte din coloana oficiala, printre care si ofiterul care s-a ocupat de coordonarea traseului.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal in cazul decesului politistului Bogdan Gigina, sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa.

Politist mort in coloana oficiala: Oprea sustine ca nu si-a luat nicio zi de concediu. Ce spune despre urgenta deplasarii

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat ca reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nu au trimis procurorilor care investigeaza moartea lui Bogdan Gigina traseul coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, din care politistul facea parte, ci doar componenta dispozitivului.

Noi dezvaluiri ale politistilor despre Oprea: Obligati sa-l duca la restaurant si frizerie

Potrivit surselor citate, desi procurorii au solicitat, in mod expres, reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne nu au pus la dispozitia Parchetului Tribunalului Bucuresti nici traseul pe care coloana oficiala a lui Gabriel Oprea l-a avut in seara zilei de 20 octombrie si nici documentele pentru constituirea dispozitivului.

Politist mort in coloana oficiala: Ministerul de Interne nu a dat procurorilor traseul lui Oprea (Surse)

Pana acum, pe masa procurorilor a ajuns doar lista persoanelor care s-au aflat in coloana oficiala, au precizat sursele citate.

Acestea au mai spus ca, in aceasta ancheta, procurorii au primit informatiile solicitate de la Distrigaz, care facea lucrari pe strada Stirbei Voda, unde politistul a cazut cu motocicleta intr-o groapa, si partial de la Primaria Municipiului Bucuresti.

Oprea, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis: Nu demisionez. Nu sunt vinovat

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a sustinut marti ca nu a avut nicio zi de concediu "in aceasta perioada" si ca a fost la serviciu in seara in care a avut loc accidentul in urma caruia un tanar politist si-a pierdut viata.

"Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu si se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu in aceasta perioada si am muncit foarte mult. Din pacate, tragedia este ca un tanar coleg a murit", a spus Oprea, inainte de sedinta UNPR, convocata de urgenta la Palatul Parlamentului.

Iohannis i-a cerut explicatii lui Oprea: L-am sfatuit sa-si dea demisia

De asemenea, intrebat care a fost urgenta care a determinat necesitatea unei coloane oficiale, potrivit legii, Oprea a evitat un raspuns concret.

"Urgenta... este vorba doar despre un echipaj de politie pe care l-a avut intotdeauna Ministerul de Interne. Adevarul il va stabili Parchetul", a subliniat Oprea.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#sofer Gabriel Oprea audiat, #politist mort Gabriel Oprea , #ministru de Interne