Seful SRI si-a dat demisia. Prima reactie de la ministrul de Interne

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 11:20
2702 citiri
Seful SRI si-a dat demisia. Prima reactie de la ministrul de Interne
Foto: Hepta.ro

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a comentat demisia lui George Maior de la conducerea SRI, apreciind ca acest gest "inseamna finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodata un director al unui serviciu de informatii din Romania".

"Ca viceprim-ministru pentru securitate nationala, ca ministru al Afacerilor Interne, dar si ca fost ministru al Apararii Nationale, afirm, in cunostinta de cauza, ca eficacitatea SRI in apararea romanilor si a Romaniei a crescut exponential din 2006 si pana in prezent.

Rolul pe care George Maior l-a avut in procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toti liderii politici fie de la Putere, fie din Opozitie, dar si de toti partenerii nostri internationali", transmite Oprea, prin intermediul unui comunicat MAI, remis presei.

Maior, demisie de la SRI din cauza ca CCR a respins Legea Big Brother?

Acesta isi exprima speranta ca "drumul pe care se afla acum SRI va fi continuat" si ca "viitorul director va avea un mandat la fel de bun ca cel care tocmai s-a incheiat".

Oprea se declara convins ca George Maior va ramane "o voce activa in societatea romaneasca", apreciind ca "nu doar competenta profesionala il recomanda in acest sens, ci si calitatile sale umane".

George Maior a demisionat de la conducerea SRI - care este procedura de numire a viitorului director

Oprea: Maior poate performa in oricare dintre cele mai inalte functii

"Este un roman adevarat, loial interesului national si un om care nu se teme de responsabilitatea optiunilor sale. Personal, consider ca George Maior este printre putinii lideri care pot performa in oricare dintre cele mai inalte functii de demnitate publica ale statului roman.

Asadar, SRI l-a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut pana acum, dar societatea noastra a castigat un lider care, indiferent de drumul pe care il va alege, sunt convins ca isi va face datoria fata de romani si fata de Romania", mai transmite Gabriel Oprea.

Ministrul ii multumeste lui Maior si il felicita pentru activitatea sa la SRI, mentionand ca "demisia nu este un final de drum, ci inceputul unuia nou".

Fost ofiter SRI, despre demisia lui Maior: S-a expus media foarte mult

"Asadar, ii urez din toata inima sa aiba succes si sa ne inspire pe mai departe pe toti cei care vrem o tara moderna, sigura si prospera", conchide ministrul de Interne.

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, si-a inaintat marti demisia de la conducerea SRI presedintelui Klaus Iohannis, a anuntat Administratia Prezidentiala. Potrivit sursei citate, presedintele a acceptat demisia lui George Maior.

Pe scena publica s-au lansat mai multe ipoteze, cea mai vehiculata fiind aceea ca Maior si-a pregatit intoarcerea in PSD. Un alt scenariu a fost acela ca Victor Ponta ar renunta la functia de premier si PSD l-ar propune pe George Maior pentru Palatul Victoria. Surse au declarat pentru Ziare.com ca presedintele Iohannis a fost cel care i-a cerut demisia lui Maior.

D.R.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Gabriel Oprea reactie demisie Maior, #Maior demisionat SRI, #Oprea lauda George Maior , #ministru de Interne