Oprea nu a fost audiat ca martor in dosarul lui Ontanu pentru a nu se autoincrimina

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 15:39
2505 citiri
Oprea nu a fost audiat ca martor in dosarul lui Ontanu pentru a nu se autoincrimina
Foto: Arhiva Hepta.ro

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis sa nu il audieze marti pe Gabriel Oprea, in calitate de martor, in dosarul in care Neculai Ontanu este judecat pentru luare de mita, pentru ca fostul vicepremier sa nu se autoincrimineze.

Gabriel Oprea s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost citat ca martor in dosarul in care Neculai Ontanu, fost primar al Sectorului 2, este acuzat de luare de mita.

In sala de judecata, avocatii au cerut ca Gabriel Oprea sa nu fie audiat la acest termen, deoarece el s-ar putea autoincrimina prin declaratia de martor, deoarece este cercetat de DNA intr-un dosar disjuns.

"Noi stim ca in dosarul de la DNA se efectueaza cercetari in rem. Lui Gabriel Oprea nu i-ar conveni sa formuleze probe intr-un dosar care sta la DNA. E treaba DNA de ce sta", a spus unul dintre avocati.

In consecinta, avocatii au cerut trimiterea unei adrese la DNA, pentru ca procurorii sa spuna instantei ce calitate are Gabriel Oprea in acel dosar - suspect sau inculpat si eventual pentru ce infractiuni este cercetat.

La randul sau, procurorul de sedinta a explicat ca in dosarul disjuns de la DNA se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de participatie la luare de mita si spalare de bani, insa este nevoie a se preciza clar daca Gabriel Oprea este cercetat pentru aceste infractiuni, pentru a nu se autoincrimina.

Instanta a decis amanarea audierii lui Gabriel Oprea pentru urmatorul termen al procesului din 14 aprilie, dupa DNA va face precizarile solicitate.

Neculai Ontanu a fost trimis in judecata in iunie 2016 de DNA sub acuzatia ca, in perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp situate pe raza Sectorului 2.

In dosar au mai fost deferiti justitiei Toma Sutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu si Aurel Radu.

Neculai Ontanu este acuzat ca a pretins si primit, in mod indirect, o suprafata de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1,44 milioane de euro (pe strada Barbu Vacarescu din Sectorul 2 - o zona rezidentiala) si care a fost transferata de denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele doua persoane sunt Loredana Radu si Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mita pentru Neculai Ontanu ar fi fost revandut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. Dupa vanzarea terenului catre Gabriel Oprea, Loredana Radu a obtinut de la Primaria Sectorului 2 o autorizatie de constructie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a si fost ridicat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Oprea audiat DNA Ontanu , #DNA