Oprea, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis: Nu demisionez. Nu sunt vinovat

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 21:35
6162 citiri
Oprea, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis: Nu demisionez. Nu sunt vinovat
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, anunta ca nu demisioneaza din Guvern, asa cum i-a cerut anterior, de la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis.

"In cursul intalnirii de la Cotroceni, din aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis m-a sfatuit, intr-adevar, sa iau in considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului in care a fost gestionata comunicarea pe durata ultimelor zile.

Consider ca implicatiile acestor declaratii nu sunt institutionale, ci exclusiv de natura politica", arata Oprea intr-un comunicat remis presei.

Iohannis i-a cerut explicatii lui Oprea: L-am sfatuit sa-si dea demisia

Sfatul transmis de presedintele Klaus Iohannis, adauga Oprea, "poate fi pus in contextul optiunilor exprimate frecvent de domnia sa in ceea ce priveste culoarea politica a Guvernului".

"Cu toate acestea, consider ca, indiferent de situatie, oportunitatea unei demisii tine intotdeauna de adevar si de lege. In acest moment, exista o ancheta penala in curs si cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigina este sa se afle adevarul.

Gabriel Oprea nu isi da demisia: Nu am folosit ilegal coloana oficiala. Nu am stiut ca e un accident

O demisie la acest nivel de responsabilitate si, implicit, asumarea unei vinovatii care nu exista, nu pot fi nici monede de schimb politic si nici artificii mediatice. Intr-un stat de drept, respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare data. Asadar, in ceea ce ma priveste, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului", continua comunicatul.

Oprea mai arata ca l-a informat pe Klaus Iohannis cu privire la "atitudinea consecventa" de a asigura "stabilitatea politica a guvernului din care fac parte, de a-mi pastra cuvantul dat".

"Il asigur pe presedintele Klaus Iohannis ca relatia institutionala va continua in parametri firesti, ca UNPR va continua sa sustina proiectele Presedintelui Romaniei privind securitatea nationala, la fel cum va continua sa sustina Guvernul condus de Victor Ponta.

Dincolo de emotia publica, consider ca oamenii de stat au obligatia sa dea curs in primul rand ratiunii si sa se raporteze intotdeauna la lege", conchide Gabriel Oprea.

Iohannis l-a sfatuit sa-si dea demisia

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca s-a intalnit cu ministrul Gabriel Oprea luni seara si l-a sfatuit sa demisioneze.

Iohannis merge duminica la Bruxelles - participa la o reuniune pe tema migratiei

"Avand in vedere ca opinia publica este foarte preocupata de evenimentul de saptamana trecuta, accidentul in care din nefericire a murit un politist la datorie, am avut o interventie ieri si in continuare astazi l-am invitat pe vicepremierul Gabriel Oprea la o discutie fiindca am dorit sa primesc lamuriri. Am avut o discutie in cursul serii si l-am sfatuit pe Gabriel Oprea sa isi dea demisia. Ce va face domnul Oprea va decide si probabil va face si un anunt public", a anuntat presedintele Klaus Iohannis, luni seara.

El a fost intrebat daca stie ce s-a intamplat in seara accidentului, daca a cerut institutiilor abilitate un raport complet si daca ministrul Oprea se afla intr-o situatie de urgenta pentru a se justifica acea coloana oficiala.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Gabriel Oprea ministru demisie, #Gabriel Oprea Iohannis demisie , #ministru de Interne