Gabriel Oprea, despre Marian Vanghelie, Victor Ponta si cine "l-a luat de prost"

Sambata, 14 Martie 2015, ora 13:26
11322 citiri
Gabriel Oprea, despre Marian Vanghelie, Victor Ponta si cine "l-a luat de prost"
Foto: B1TV

Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de Interne, a subliniat, sambata, ca numele lui nu a fost niciodata mentionat in vreun scandal si ca partidul pe care il conduce, UNPR, respecta cu sfintenie legea si Constitutia.

Declaratiile au fost facute la finalul reuniunii nationale a organizatiei de tineret a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, care a avut loc la Poiana Brasov.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia data de Marian Vanghelie, care a spus ca ii asteapta in celula pe el si pe Victor Ponta, Gabriel Oprea a precizat ca atat el cat si colegii sai au cautat mereu sa nu jigneasca pe nimeni, niciodata.

Vanghelie afla daca va fi arestat: Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta

"Am facut parte din vreo 6 guverne. Numele meu nu a fost legat de niciun scandal. Sunt jurist, sunt militar. Nu am pomenit niciodata niciun nume. Nu cred in dusmanii politice, eu cred eventual in competitie politica", a sustinut Gabriel Oprea, cu toate ca in 2012 a rostit de la tribuna Parlamentului vorbe grele la adresa lui Victor Ponta, al carui prim copil a fost botezat de liderul UNPR.

Oprea: I-am dus copilul la biserica, cu toate ca Ponta nu are niciun Dumnezeu (Video)

Pentru ca un jurnalist i-a reamintit de episodul Ponta, Gabriel Oprea si-a nuantat pozitia.

"Eu de obicei nu am comentat nimic, poate am avut si eu vreo iesire. Poate am si eu trairile mele, te mai certi cu nevasta acasa, cu vreun coleg (...) Dar m-am gestionat (...)

Viata e spumoasa, e si normal, dvs in media va doriti cat mai multe evenimente, e normal, sunteti o putere in stat. Dar noi suntem toti mai militarizati in sensul bun al cuvantului, tinem mai mult cu tara asta", le-a spus Gabriel Oprea jurnalistilor care insistau sa obtina reactii fata de acuzatiile care i-au fost aduse recent de unii adversari politici, printre care si Ludovic Orban (PNL).

Accese de sinceritate

Gabriel Oprea a tinut sa intareasca pozitia sa, reamintind ca UNPR n-a tradat la caderea guvernului Ungureanu.

"Cand a cazut guvernul Ungureanu mi s-a propus de Victor Ponta sa dau jos guvernul, chiar la mine in casa. Puteam, dar am spus nu, nu il dau jos ca eu imi tin cuvantul. Puteam sa raman ministrul Apararii si nu am vrut", a dezvaluit Gabriel Oprea, adaugand ca a respins "trocul politic" propus de Victor Ponta atunci.

De asemenea, Gabriel Oprea a refuzat sa vorbeasca despre situatia lui Marian Vanghelie, afirmand ca el si colegii sai niciodata nu s-au exprimat niciodata in legatura cu deciziile justitiei.

"O intarim, o sprijinim. In acest partid nu schimbam 5 bani unii cu altii, ne respectam", a mai spus presedintele UNPR.

Gabriel Oprea a reamintit ca a intrat in politica in urma cu 15 ani, cand era "mai militarizat" decat acum.

"Cand le spuneam in fata si ma tineam de cuvant ma luau toti de prost", a marturisit el, adaugand ca datorita lui si activitatii UNPR Romania a evoluat de la o "tara in zona gri" la ce este astazi.

"Am ajuns sa am un brand - brandul de a ma tine de cuvant. Oamenii politici au nevoie de cineva sa se tina de cuvant. Acesta e proiectul nostru", a mai declarat liderul UNPR in fata tinerilor prezenti la reuniune.

Intrebat despre politicienii arestati preventiv si solicitarile adresate de DNA Parlamentului, Gabriel Oprea a afirmat ca UNPR a respectat intotdeauna justitia si Constitutia.

"Repectarea Constitutiei Romaniei spune ca un om e vinovat sau nevinovat decat (sic!) daca o instanta spune printr-o decizie definitiva", a completat el.

"Nu sunt ingerasi in tara asta"

Liderul UNPR a fost intrebat si despre parlamentarii care migreaza la UNPR de la alte partide.

"As minti sa spun ca nu e o strategie, ne dorim sa vina la noi cat mai multi parlamentari", a recunoscut Gabriel Oprea, comentand ca desi toate partidele "combat public traseismul", in realitate isi doresc sa isi intareasca randurile.

Un fost PMP-ist s-a inscris in partidul lui Gabriel Oprea

In ceea ce il priveste pe deputatul Marin Anton, care a trecut recent la UNPR de la PMP, Gabriel Oprea a spus ca il cunoaste de cand era la PSD Ilfov.

"Il apreciez si e binevenit. Orice roman care doreste stabilitate, care doreste securitate, care doreste seriozitate sa vina la UNPR (...) Dincolo de calitatile si pacatele domnului Anton, pentru ca nimeni nu e un ingeras in tara asta, e un bun organizator, cum era si Vanghelie. Mizam sa atingem si noi targetul de 10% in judetul Giurgiu", a recunoscut Gabriel Oprea.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Gabriel Oprea Vanghelie celula, #Gabriel Oprea Ponta, #Gabriel Oprea DNA , #UNPR