Cazul politistului mort: DNA a preluat dosarul - indicii de abuz in serviciu la Oprea

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 12:24
4350 citiri
Cazul politistului mort: DNA a preluat dosarul - indicii de abuz in serviciu la Oprea
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul General a anuntat, vineri, ca a declinat catre DNA cauza privind moartea politistului Bogdan Gigina, apreciind ca exista indicii cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din data de 6 noiembrie 2015, declinarea cauzei privind accidentul rutier produs la data de 20 noiembrie 2015 in Bucuresti, soldat cu decesul numitului Gigina Cosmin Bogdan (agent de politie), in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie, apreciind ca in cauza exista indicii de savarsire a infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000, raportat la modul de constituire si folosire a coloanelor oficiale ale Ministrului Afacerilor Interne", se arata in comunicatul remis presei de Ministerul Public.

Cazul politistului mort: DNA, invitata sa ancheteze abuzul de coloane oficiale. Ce risca Oprea

In acest dosar a fost audiat saptamana trecuta Gabriel Oprea, ministru de Interne demisionar.

Conform informatiilor aparute in presa, Gabriel Oprea este suspectat ca ar fi folosit in mod ilegal si abuziv coloana oficiala. Vizati ar fi si procurorul general, Tiberiu Nitu, dar si patriarhul Daniel.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca joi s-a inregistrat un dosar penal ca urmare a doua denunturi avand ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de insotire in trafic de catre conducatori de institutii, privind fapte aflate in competenta de solutionare a DNA.

Precizarea DNA a fost facuta la cererea Agerpres. Denunturile au fost facute de o persoana fizica si de o organizatie nonguvernamentala.

Potrivit unor surse, denunturile i-ar viza pe procurorul general Tiberiu Nitu, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea si pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

Totodata, B1 TV a relatat ca procurorii DNA au cerut dosarul lui Gabriel Oprea privind moartea politistului Bogdan Gigina de la Parchetul General.

Presa a dezvaluit ca vicepremierul Gabriel Oprea a folosit coloana oficiala, in perioada ianuarie-octombrie 2015, pentru nu mai putin de 1.607 deplasari atat la institutii publice, cat si la destinatii private, mai mult decat premierul si presedintele adunat.

Gabriel Oprea - mai multe deplasari cu coloana oficiala decat Iohannis si Ponta la un loc

Parchetul General preia ancheta in cazul Oprea. Vicepremierul confirma: E normal! UPDATE

Presa a relatat ca si procurorul general Tiberiu Nitu foloseste zilnic coloana oficiala, inclusiv in afara Bucurestiului. Mai mult, surse Ziare.com au declarat ca intr-una dintre deplasarile de acest gen, in vara acestui an, un politist care era pe motocicleta a cazut, ajungand cu piciorul in gips.

Totusi, reprezentantii Parchetului General au negat ca Nitu ar avea coloana oficiala, ci doar un "dispozitiv de insotire si protectie". "Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu beneficiaza de coloana oficiala. Procurorului General ii este asigurat de institutiile statului cu atributii specifice un dispozitiv de insotire si protectie", este raspunsul primit de la Parchet.

Are si procurorul Nitu coloana oficiala? Parchetul General raspunde

De asemenea, dupa ce presa a dezvaluit ca patriarhul Daniel este unul dintre privilegiati si beneficiaza de antemergator asigurat de Politia Rutiera, oficialii BOR au recunoscut ca obisnuiesc sa ceara masina de la Ministerul de Interne atunci cand exista delegatii oficiale, in baza unui protocol incheiat inca din 2008.

Antemergator si pentru Biserica - cum explica Patriarhia de ce are nevoie de escorta Politiei (Video)

C.B.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#dosar politist mort DNA, #Oprea coloana oficiala DNA , #politist mort