Zeci de politisti cu probleme psihologice, detinatori de arme letale

Duminica, 25 Martie 2012, ora 11:12
2638 citiri
Zeci de politisti cu probleme psihologice, detinatori de arme letale
Foto: Arhiva

In Politia Romana exista semne de intrebare legate de 52 de angajati care detin arme letale si care ar putea avea probleme psihologice, a precizat, duminica, ministrul de Interne Gabriel Berca.

"Avem vreo 52 de cazuri cu semne de intrebare. In momentul in care vom avea toate aceste date, vom vedea cati astfel de oameni, potentiali infractori sau potentiali oameni care pot sa le creeze probleme cetatenilor avem si vom vedea ce vom face.

Avem deocamdata 52 de oameni, nu care au un comportament deviant, ci care au avut probleme de natura psihologica si care in acest moment sunt in analiza Directiei medicale, si pentru care vom lua masurile de urgenta", a declarat ministrul, inivitat la Pro Tv.

Berca a precizat ca, "dupa stiinta mea si dispozitiile mele", cele 52 de persoane nu mai detin arme.

Acesta a precizat ca, ca dupa cazul Vladan - criminalul de la coaforul din Bucuresti - s-a discutat foarte mult si s-au facut afirmatii la adresa tuturor politistilor, "ceea ce reprezinta o nedreptate pentru cei care isi fac datoria".

"Aceste evenimente tragice arunca o anatema pe tot corpul politienesc. Nu este in regula lucrul acesta. Sunt oameni care in fiecare zi, in strada, isi fac datoria si ei sunt multi. Or, din acest punct de vedere, cred ca eu, ca ministru, trebuie sa dau un semnal foarte serios de sprijin catre cei care merita, adica spre cei care isi fac datoria. Mai departe masurile vor fi dure pentru cei care, din interiorul sistemului, aduc atingere ministerului", a completat ministrul.

Berca: Verificarile la posesorii de arme letale vor incepe cu lucratorii MAI

Acesta a subliniat ca la urmatoarea sedinta a CSAT va fi abordata si problema profesionalizarii corpului politienesc, atragand atentia ca exista oameni in sistem care nu au avut nici macar un curs de initiere in cariera.

Gabriel Berca a dispus, in urma incidentului de la coaforul de pe Dorobanti, cand un angajat al MAI a impuscat opt persoane, dintre care doua au murit, mai multe masuri la nivelul acestei structuri. Astfel, a fost demis seful directiei medicale din MAI si vor fi verificati toti detinatorii de arme letale, incepand cu angajatii MAI.

De asemenea, Berca a accentuat ca va face schimbari in MAI ori de cate ori va considera ca este necesar acest lucru, dar nu prin a-si aduce oameni, ci prin a-i pune acolo unde merita.

"Am nemultumiri in continuare, le evaluez si voi mai face schimbari. Ca sa fim bine intelesi", a conchis Gabriel Berca.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#politisti probleme psihologice arme, #Berca politisti arme letale, #52 politisti arme letale, #controale MAI arme politisti , #ministru de Interne