Sustinatorii lui Udrea: Noi depuneam contestatie si se juca hora, ca in Caragiale

Luni, 25 Martie 2013, ora 15:39
3184 citiri
Sustinatorii lui Udrea: Noi depuneam contestatie si se juca hora, ca in Caragiale
Foto: Ziare.com

Sustinatorii Elenei Udrea, care au acuzat nereguli in desfasurarea votului pentru alegerea presedintelui PDL, de la Conventia de sambata, afirma ca au fost delegati care au votat in numele altor organizatii, dar si ca, dupa ce s-a depus contestatia, a fost chemat pe scena un copil care sa cante, insa "nu era momentul sa jucam hora, ca in Caragiale".

"Noi asta am cerut, renumararea voturilor si mai mult decat atat importanta este verificarea listelor. Eu am mai descoperit un caz de la Bacau, un consilier local care apare ca a votat, desi nu a venit la Congres.

Numarul delegatilor difera de la judet la judet. Pentru a fi turul doi, erau necesare 36 sau 37 de voturi, ca sa fie turul doi. Eu am trei cazuri la Bacau, nu stiu ce e in alte judete, ca s-au facut niste centralizari pe care eu nu le stiu. Se fac centralizarile respective la nivelul Comisiei, Cristi Petrescu face treaba asta", a declarat vicepresedintele PDL, Gabriel Berca, pentru Ziare.com.

Berca: Colegi de la Bacau imi zambeau ironic ca ei voteaza pentru alte organizatii

Sustinatorul Elenei Udrea a precizat ca nu are cunostinta de voturi furate, insa a recunoscut ca se teme de orice, si dupa cea de-a treia contestatie pe care a facut-o.

"S-a facut acum a treia contestatie si asteptam rezultatul. In momentul in care s-a facut constestatia, au fost clarificari, dar tot vin din teritoriu sesizari. (...) Ma tem de orice, pentru ca in momentul in care eu ma duc la Congres si imi vad colegi de la Bacau care imi zambesc ironic ca ei voteaza pentru alte organizatii, ce concluzie as putea sa trag?

Am discutat cu ei si imi spuneau ca ei voteaza din partea altor organizatii. Explicati-mi si mie, ca nici eu nu inteleg. Pe lista de la Bacau, eu am avut 97 de delegati si totusi la Congres lista mea a fost respectata, n-au fost probleme, dar ei erau in sala, aveau ecuson si imi spuneau ca voteaza pentru alta organizatie, pentru diaspora Barcelona si pentru sector 5 Bucuresti.

N-aveau ce cauta. Ori esti membru in organizatia de Bacau, ori la sectorul 5. Si ca sa te transferi, aveai nevoie de semnatura mea, ca presedinte al organizatiei de la Bacau, lucru care nu s-a intamplat. Eu stiu cate cazuri or fi in tara de genul asta? Nu stiu. Am caz de un consilier local care n-a fost prezent la Congres si totusi el apare ca fiind prezent. Nu e in regula. N-a fost prezent la Congres, dar el apare ca prezent", a spus fostul senator PDL.

Probleme de corectitudine si respect intre colegi

Intrebat in legatura cu posibile plecari din PDL, acesta a explicat ca nu poate discuta in numele altor colegi, insa in ce il priveste "in niciun caz" nu va lua aceasta masura.

"Nu asta este problema. Problema este de corectitudine si de respect intre noi. Suntem colegi totusi. Asteptam raspunsul la contestatie, pentru ca pana la urma asta e rolul unei comisii, sa verifice contestatiile. Plus ca rezultatul s-a dat inainte de a se raspunde unei contestatii facute chiar atunci, in timpul Congresului. Domnul Mircea Toader a iesit pe scena si a spus 'Asta e rezultatul'. Cand contestatia fusese facuta", a mentionat fostul ministru de Interne.

Vicepresedintele democrat-liberal a explicat si ca mesajul de sambata seara al presedintelui Traian Basescu a venit "pentru simplul motiv ca, in momentul in care faci o contestatie intr-un Congres, ea trebuie solutionata".

"A fost suspecta graba cu care s-a luat decizia respectiva. Si va mai spun ceva: Noi eram pe scena si un copil nevinovat canta... Nu se face, totusi suntem colegi. Mi s-a parut o scena nelalocul ei. Noi urcaseram pe scena sa spunem ca avem o contestatie, ori nu cred ca era momentul sa jucam hora, ca in Caragiale", a incheiat Gabriel Berca.

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL

Vasile Blaga a castigat, sambata, sefia PDL, dupa un scrutin marcat de scandaluri, obtinand 2.344 de voturi. Marele perdant al serii este Elena Udrea, care a reusit sa stranga, potrivit datelor oficiale, 2.014 dintre optiunile de vot. Monica Macovei intregeste podiumul cu 209 voturi.

Udrea a contestat rezultatele Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, de la Romexpo, si a cerut o renumarare a voturilor. Contestatia a fost depusa in jurul orei 19.00, dupa care deputatul Ion Balan, care s-a ocupat de organizarea conventiei, a chemat pe scena un copil imbracat in costum popular, invitat sa le cante delegatilor.

Tabara Udrea acuza diferente intre numarul de participanti si voturile exprimate, in timp ce Vasile Blaga a replicat ca niciodata nu a pus la indoiala corectitudinea colegilor sai, desi si el a pierdut, in 2011, presedintia partidului in fata lui Emil Boc.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Gabriel Berca contestatie Blaga, #sustinatori Udrea contestatie Blaga, #contestatie alegeri PDL , #senator PDL