Ministrul de Interne: Avem prea multi sefi nenumiti

Marti, 06 Martie 2012, ora 15:32 2855 citiri

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, considera ca una dintre problemele instutitiei pe care o conduce e aceea ca sunt prea multi sefi de politie care au fost numiti interimar.

"Am cerut sefului Politiei Romane o situatie cu interimarii. Din datele mele, sunt nepermis de multi sefi nenumiti. Daca ceri politistilor sa fie eficienti, trebuie sa aiba si stabilitate. Analiza e in curs. Cred ca e o chestiune de oportunitate, de management... Se incearca diminuarea eficientei si nu e in beneficiul oamenilor", a spus Berca intr-un interviu acordat celor de la Evenimentul Zilei.

O alta problema, in opinia sa, e aceea ca oamenii legii nu se mai bucura de respect, ajungand de multe ori sa fie victime.

"Politistul a ajuns sa fie luat peste picior, bruscat, situatia e grava. Legislatia trebuie inasprita, astfel incat politistul sa fie protejat atunci cand aplica legea", a mai afirmat noul ministru de Interne, care a promis ca va imbunatati situatia, astfel incat politistii sa fie protejati.

El a dat de inteles ca nu vor mai fi reforme majore in MAI in 2012, care va fi un an al stabilitatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News