Gabriel Berca: Lucian Guran va reveni la sefia Politei Capitalei

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 12:14
2328 citiri
Gabriel Berca: Lucian Guran va reveni la sefia Politei Capitalei
Foto: TVR Info

Ministrul Administratiei si Internelor (MAI), Gabriel Berca, a anuntat, miercuri, ca Lucian Guran, subsecretar de stat la Interne, va reveni la conducerea Politiei Capitalei.

"Am luat aceasta decizie pe care o cunoasteti, in aceasta dimineata (miercuri dimineata - n. red.), pentru ca, in mod normal, eu ieri (marti - n. red.) tebuia sa am toata radiografia situatiei nefericite si regretabile intamplate in Capitala.

Mai departe, continuitatea este asigurata la Politia Capitalei. Tin sa va anunt pe aceasta cale, dupa sedinta Parlamentului voi merge la minister si voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran sa se intoarca la Politia Capitalei, pentru ca dansul a fost detasat la minister", a declarat Berca.

Seful Politiei Romane, despre criminalul din Dorobanti: Se stia ca este agresiv

Totodata, Gabriel Berca a anuntat ca se vor organiza concusuri in toate judetele din Romania in care mai exista sefi de politie interimari: "Avem prea multi interimari. Vom organiza concursuri in toate judetele in care avem interimari".

Seful MAI a facut aceste declaratii miercuri dimineata, la sosirea la Parlament, pentru sedinta plenului reunit programata pentru ora 11.00, in care presedintele Traian Basescu va prezenta un mesaj pe teme de politica interna.

Concret, Gabriel Berca vrea sa-l numeasca pe Lucian Guran la conducerea Politiei din Bucuresti dupa ce chestorul de politie Viorel Vasile, la randul lui interimar la Politia Capitalei, a fost schimbat din functie.

Primele informatii in legatura cu aceasta schimbare indicau ca Vasile a fost demis pe fondul macelului din Dorobanti, insa seful Politiei Romane, Liviu Popa, a explicat ca Viorel Vasile a fost schimbat din functie din cauza unui raport nesatisfacator privind realizarile sale in fruntea politiei din Bucuresti.

Initial, in locul lui Vasile a fost numit adjunctul lui, Nicolae Marinescu, insa decretul de numire fost revocat. Se pare ca la baza acestei decizii a stat faptul ca seful de la "Arme si Munitii" a semnat eliberarea permisului de port-arma a lui Gheorghe Vladan, angajatul MAI care a impuscat opt oameni la coafor.

In aceste conditii, pana la o noua numire, interimatul la conducerea Politiei Capitalei va fi asigurat de Gheorghe Dumitru, adjunct al institutiei.

Seful Politiei Capitalei, schimbat din functie, dupa macelul din Dorobanti

Chestorul Viorel Vasile era in functie de mai putin de un an, el fiind investit la sefia Politiei Capitalei pe 31 martie 2011, pentru sase luni, ulterior mandatul sau fiind prelungit.

Viorel Vasile a lucrat, in perioada 1986-1996, in cadrul Politiei Capitalei, iar ulterior a activat in cadrul Directiei Investigatii Criminale din Politia Romana.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Gabriel Berca Lucian Guran sef Capitala, #Lucian Guran revine Politie Capitala, #Viorel Vasile schimbat Politie Capitala , #ministru de Interne