O furtună care nu a durat mai mult de jumătate de oră a făcut ravagii într-un oraș din Gorj

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 12:50
2711 citiri
O furtună care nu a durat mai mult de jumătate de oră a făcut ravagii într-un oraș din Gorj
Orașul Tismana din județul Gorj, măturat de viituri după o furtună de jumătate de oră FOTO gorjeanul.ro

Peste 80 de gospodării din orașul gorjean Tismana au fost inundate după o ploaie torențială care a durat mai puțin de jumătate de oră.

Autoritățile locale cer ajutor firmelor private care dețin utilaje pentru a ajuta localnicii să-și curețe curțile distruse de viitură.

Cel mai afectat este satul Sohodol, potrivit gorjeanul.ro

"A fost o ploaie torențială de nici o jumătate de oră. În 20 de minute s-au distrus tot ce am făcut într-un an. Nu s-a pomenit așa ceva! Va spun că, de 60 de ani nu s-a pomenit așa ceva. Sunt în jur de 80 de gospodării calamitate, drumurile sunt pline de apă, intervenim cu voluntari, aven nevoie de ajutor. Fac apel la toți cei care ne pot ajuta să o facă rapid. Nu doar în Sohodol sunt probleme, în toată Tismana sunt deficiențe create de vreme”, a explicat primarul de Tismana, Petre Narcis Remetea.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile în zone de 15 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul orar 12:00 - 21:00, în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 litri/mp şi, izolat, 40 litri/mp.

Judeţele avertizare sunt: Prahova, Buzău, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
#furtuna, #gorj, #meteo, #viitura, #Tismana , #meteo