Furtuna puternică a lăsat 2.000 de oameni fără energie electrică, în Miercurea-Ciuc. Meteorologii încă mențin avertizare de fenomene meteo extreme în zonă

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 19:44 1945 citiri
Furtună deasupra orașului FOTO: Pixabay.com

O furtună puternică a afectat, duminică după-amiaza, municipiul Miercurea-Ciuc, un număr de două mii de consumatori de energie electrică rămânând nealimentaţi, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Potrivit sursei citate, vântul puternic, însoţit de ploaie torenţială şi descărcări electrice, a afectat 16 posturi de transformare din Miercurea-Ciuc, echipe ale distribuitorului de energie intervenind pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, mai multe străzi şi pieţe publice din oraş au fost inundate, după ce canalizarea nu a făcut faţă volumului mare de precipitaţii, dar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a primit solicitări pentru evacuarea apei.

Judeţul Harghita se află, până la ora 23.00, sub avertizare de Cod portocaliu de ploi, fiind prognozate averse torenţiale cu acumulări de apă ce vor depăşi local 35-40 şi izolat 50-60 l/mp, a mai informat ISU Harghita.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com