Pista unui mare aeroport din Spania a fost lovită de un fulger. Furtuna puternică a blocat toate decolările și aterizările

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 18:13 2467 citiri
Cel puţin nouă zboruri care trebuiau să aterizeze la Valencia au fost reorientat FOTO Pixabay

Aeroportul din Valencia a fost nevoit să-şi întrerupă sâmbătă, 12 noiembrie, activitatea din cauza unei furtuni violente, a anunţat organismul de control aerian spaniol Enaire.

"O furtună violentă pe aeroportul din Valencia a impus suspendarea tuturor aterizărilor şi tuturor decolărilor", a postat pe Twitter Enaire.

"Pista aeroportului din Valencia nu mai este operaţională după ce a fost lovită de un fulger. Lucrări de reparaţie vor începe cât de curând posibil", a precizat la rândul său AENA, societatea care gestionează aeroportul, pe Twitter.

Furtuna s-a abătut vineri seară pe coasta estică a acestei regiuni cu vânturi violente şi ploi torenţiale, care s-au intensificat sâmbătă dimineaţă devreme.

Cel puţin nouă zboruri care trebuiau să aterizeze la Valencia au fost reorientate spre aeroporturile Alicante, Barcelona, Ibiza şi Madrid, potrivit aeroportului din Valencia.

Furtuna a afectat de asemenea traficul feroviar în regiunea Valencia, potrivit ADIF, gestionarul reţelei feroviare spaniole, precum şi mai multe linii de metrou, potrivit administraţiei din regiunea Valencia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News