Furtună extrem de puternică prognozată în Statele Unite. Mii de zboruri sunt anulate în avans

Sambata, 29 Ianuarie 2022, ora 11:13 2947 citiri
Un aeroport din Statele Unite unde autoritățile încearcă să facă față zăpezii FOTO Hepta

Mii de zboruri au fost anulate sâmbătă, 29 ianuarie, în Statele Unite, în aşteptarea unei violente furtuni de iarnă.

Furtuna va afecta, potrivit prognozelor, estul ţării, însoţită de căderi de zăpadă şi de rafale puternice de vânt, informează AFP.

Potrivit meteorologilor, regiunea New England, dar şi alte zone din nord-estul SUA, cum ar fi cea a metropolei New York, vor fi cele mai afectate de intemperii.

Plugurile de zăpadă şi utilajele de aruncat sare sunt pregătite în oraşe precum New York-ul, al cărui primar, Eric Adams, a avertizat pe Twitter că în metropolă stratul de zăpadă ar putea ajunge la 30 de centimetri.

Circa 3.400 de zboruri au fost deja anulate pentru ziua de sâmbătă, potrivit serviciului de monitorizare a zborurilor FlightAware.

Vineri, peste 1.450 de zboruri fuseseră anulate.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a indicat într-o avertizare că furtuna va aduce condiţii de viscol ce vor face călătoriile "aproape imposibile" în unele zone de pe coastele regiunilor Mid-Atlantic şi New England, în condiţiile în care se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească în anumite locuri 30 de centimetri.

Guvernatorii statelor New York şi New Jersey precum şi primăriţa oraşului Boston, Michelle Wu, au declarat starea de urgenţă.

"Mergeţi acasă în seara asta, staţi acasă în weekend şi evitaţi deplasările inutile", a afirmat guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, într-un comunicat.

Furtuna, aşteptată să se înteţească rapid în următoarele 24 de ore, va aduce temperaturi extrem de scăzute, potrivit NWS.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
e ceva obisnuit in emisfera nordica in aceasta periada a anului.ian