Cât de distrugătoare poate fi o erupție solară? NASA anunță adevărul înfricoșător pentru Pământ VIDEO

Vineri, 04 Martie 2022, ora 01:25
5931 citiri
Cât de distrugătoare poate fi o erupție solară? NASA anunță adevărul înfricoșător pentru Pământ VIDEO
O furtună solară puternică a lovit Quebec-ul în 1989 FOTO: Interesting Engineering

Dacă mulți oameni nu credeau că o erupție solară ar putea afecta grav tehnologia de pe Pământ și de pe orbită, iată că recent ei și-au schimbat părerea. Astfel, 40 de sateliți SpaceX ai lui Elon Musk au fost distruși de o puternică furtună a astrului nostru la începutul lunii februarie 2022, iar pericolul acestor fenomene este unul real care poate produce adevărate catastrofe în întreaga lume.

Vântul solar care călătorește prin spațiu și lovește Pământul cu o viteză colosală de 1,4 milioane de kilometri pe oră poate provoca pierderi colosale rețelelor electrice, de comunicații, sateliților, internetului și tuturor activităților legate de tehnologie, așa cum a anunțat NASA, potrivit Tech.

Furtunile geomagnetice au loc atunci când particulele încărcate venite de la Soare, în urma unei erupții uriașe, atinge Pământul. Astfel, cea mai puternică furtună solară înregistrată pe planeta noastră și care a fost cauzată de o ejecție de masă coronală a Soarelui a fost în septembrie 1859.

Catastrofa de atunci denumită evenimentul Carrington a întrerupt și a distrus toate sistemele de telegraf din întreaga lume, șocând omenirea. Cercetătorii susțin că dacă o furtună solară de asemenea intensitate ar lovi Pământul astăzi, ea ar provoca pagube de 2 trilioane (1.000 de miliarde) de dolari.

De atunci, o altă erupție solară destul de puternică s-a produs în martie 1989 în regiunea Quebec din Canada, unde rețelele electrice au fost distruse datorită curenților geomagnetici induși. Evenimentul din urmă cu 43 de ani a general o întrerupere totală (blackout) a curentului electric în zonă timp de mai bine de 9 ore, afectând peste 6 milioane de oameni, conform The Conversation.

Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO

Însă acum, o furtună solară de mare intensitate ar distruge sateliții, comunicațiile, tehnologia GPS nu ar mai funcționa, iar multe industrii bazate pe tehnologie ar fi afectate grav, precum aviația, transportul, domeniul militar, băncile, internetul, dar și rețelele electrice.

NASA a răspuns în legătură cu problemele grave care ar apărea în întreaga lume în cazul unii erupții solare uriașe.

”Într-o lume tehnologică în creștere, unde aproape orice și oricine este legat de tehnologie, smartphone-uri, și GPS-ul care nu este necesar doar la automobile, dar și la navigația avioanelor și la acuratețea ceasurilor, pe care guvernele le folosesc pentru tranzacții financiare, vremea din spațiu perturbată de furtunile solare, constituie o serioasă problemă”, a spus Agenția Spațială din Statele Unite.

Descoperire impresionantă făcută de NASA. Un crater uriaș observat în China VIDEO

Catastrofa ar fi colosală pe glob, dacă s-ar produce o furtună uriașă care ar lovi Pământul, deoarece în lume, de la avioane, piețe financiare, bănci, spitale, comunicații, transport, servicii de urgență și până la orice alte domenii legate de electricitate, tehnologie și internet ar fi oprite instant.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#furtuna solara Pamant, #eruptie solara gigantica urmari, #eruptie solara, #NASA, #furtuni geomagnetice pamant , #fenomen