Plaja Modern din Constanța, acoperită de ape la 2 săptămâni după furtuna devastatoare VIDEO

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 17:38
2882 citiri
Plaja Modern din Constanța, acoperită de ape la 2 săptămâni după furtuna devastatoare VIDEO
Plaja Modern din Constanța s-a transformat într-o uriașă baltă FOTO captură video Digi24

La aproape două săptămâni după vijelia puternică din Constanța, pe plaja Modern se văd în continuare urmele furtunii puternice.

Plaja este plină de apă, șezlongurile au fost luate de vânt şi purtate zeci de metri, iar bucăţi din beachbaruri s-au împrăștiat peste tot, relatează Digi24.

Potrivit reprezentanților Apelor Române, s-a ajuns la această situație pentru că apa de ploaie ar fi trebuit să ajungă în mare printr-o conductă aflată sub nisip care, însă, s-a înfundat.

”După episoade mai intense de vânt sau alte fenomene meteo, inclusiv de tipul ploilor, care aduc un aport de ape meteorice ridicat, se întâmplă să se creeze aceste alveole, aşa-numitele dune şi interdune”, a explicat Răzvan Popescu Mirceni, biolog marin.

Cu noua configuraţie a plajei Modern s-au obișnuit și păsările, care vin acum pe lacul de lângă mare.

”Condițiile sunt bune pentru păsările care se retrag în aceste zone, care nu îngheaţă, care sunt adăpostite şi le permit vieţuirea în anotimpul rece”, a declarat și Adrian Bîlbă, doctor în ştiinţe.

”Se asociază şi o faună, interesantă pentru foarte multe păsări ca resursă de hrană. Sunt atât păsările obişnuite plajei, laride şi pescăruşi, dar mai ales, în perioada asta, pot să apără o serie de alte specii care sunt fie migratoare, fie aşa numite limicole, care trăiesc pe malurile bălţilor”, a spus și Răzvan Popescu Mirceni.

De-a lungul falezei s-a format o groapă care pare un pârâu înfundat. Acolo pot fi observate diverse obiecte din plastic care plutesc pe apă, printre lemne de diferite dimensiuni.

”În zona de vest a plajei Modern, în perioada în care sunt ploi pe timp îndelungat, pe 2-3 zile, se colectează foarte multă apă pe această plajă, dar pentru asta, noi, în momentul în care am reabilitat plajele am prevăzut o conductă care preia surplusul de apă şi îl deversează lângă dig în Marea Neagră”, a explicat Hristu Uzun, director Administrației Apelor Dobrogea-Litoral.

Din cauza furtunii, conducta de apă s-a înfundat, iar muncitorii au fost trimiși pe plajă cu utilaje pentru a înlătura nisipul depus.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#furtuna Constanta inundatii, #plaja Modern Constanta, #balta, #conducta , #furtuna