Ravagii în București după prima furtună serioasă din vara 2022. 29 de copaci doborâți și 19 mașini avariate VIDEO

Sambata, 28 Mai 2022, ora 19:24 8563 citiri
Deși a durat doar câteva minute, rafala a provocat numeroase daune FOTO Captură video / Facebook

Echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) intervin sâmbătă, 28 mai, în București, pentru a îndepărta copaci, stâlpi sau elemente de construcţii dislocate de la prima furtună puternică din 2022.

Pe strada Apeductului a fost nevoie de intervenţia ISU pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care se desprinseseră şi exista pericolul să cadă.

Pe străzile Cernişoara, Şoseaua Alexandriei, copaci au căzut pe carosabil, în timp ce pe strada Chilia Veche şi pe strada Romaniţei doi pomi au căzut pe autoturisme. Pe strada Batiştei, pompierii au intervenit pentru îndepărarea unui arbore care stă să cadă.

Totodată, pe strada Drumul Osiei un stâlp a căzut la pământ, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtciruit la un stâlp de iluminat.

Vântul puternic a desprins parţial un acoperiş al unui imobil de pe strada Intrarea Filmului, în timp ce pe strada Humuleşti demisolul unei locuinţe a fost inundat.

În total, până la ora transmiterii acestei ştiri, în zona Capitalei sunt 29 de copaci căzuţi şi 19 autovehicule avariate, anunţă ISU.

Meteorologii au emis sâmbătă, 28 mai, avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu care anunţă instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente însoţite local de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă, iar cel galben este valabil începând de duminică.

Atenţionarea Cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă, 28 mai, la ora 12 şi este valabilă până pe data de 30 mai, la ora 10. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente în Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali, unde meteorologii anunţă că în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 50...90 l/mp.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News