Coșmarul somelierilor spanioli: 45 de sticle de vin de colecție, furate de un român și de o mexicancă

Vineri, 05 August 2022, ora 19:36
5606 citiri
Coșmarul somelierilor spanioli: 45 de sticle de vin de colecție, furate de un român și de o mexicancă
Cei doi hoți au fost prinși în Croația și au fost aduși în Spania pentru proces. FOTO: Twitter / Policia Nacional

Autoritățile spaniole încercă să recupereze de la un român și de la partenera lui, o mexicancă, 45 de sticle de vin de colecție, în valoarea de 1,7 milioane de dolari, pe care cei doi le-au furat în toamna anului trecut, de la crama unui hotel de lux din Caceres.

Printre exemplarele furate se află și o sticlă considerată „inestimabilă” pentru conducerea restaurantului de lux El Atrio, de unde cei doi au sustras exemplarele de colecție pe data de 27 octombrie 2021. Este vorba despre o sticlă de Bordeaux Chateau d’Yquem din 1806.

Luni de zile cei doi au reușit să scape, în ciuda faptului că erau urmăriți internațional. Românul este în vârstă de 47 de ani și partenera lui, de 29 de ani au fost prinși, în cele din urmă, în Croația, însă abia la 9 luni de la comiterea faptei.

Duși în fața autorităților spaniole, cei doi n-au spus ce au făcut cu vinurile de colecție, spre dezolarea păgubiților, care sperau că le vor recupera.

Cum a fost pus la cale furtul celor 45 de sticle de vin

Presa spaniolă a relatat despre modul cum au reușit cei doi să plece din restaurant cu 45 de sticle de vin, în urma unui plan bine pus la punct.

Femeia, o fostă regină a frumuseții din Mexic, i-a distras pe angajații cramei El Atrio, în timp ce românul a coborât în cramă. Cu ajutorul unei cartele furate cu ocazia a trei vizite anterioare, acesta a reușit să intre în locul unde erau depozitate sticlele de colecție.

Românul a intrat în cramă pregătit cu 3 rucsace și prosoapele de la hotel, reușind să împacheteze sticlele de vin în așa fel încât să nu atragă atenția în timp ce le scoate din restaurant.

Numai că locația avea camere de supraveghere, astfel că identitatea celor doi și modalitatea în care au acționat erau cunoscute încă de a doua zi după comiterea faptei.

Ei au reușit să fugă din Spania cu „prada”, folosind documente false. Vreme de luni de zile oamenii legii i-au urmărit în toată Europa, până ca aceștia să fie identificați în timp ce încercau să treacă frontiera croată dinspre Muntenegru.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
#furt, #vin, #Spania, #roman, #Interpol , #Spania