Cum fura apă din reţeaua publică o asociaţie de locatari din Piteşti. Primar: "Mai mare ruşinea, am găsit un bypass"

Marti, 14 Martie 2023, ora 14:55
4543 citiri
Cum fura apă din reţeaua publică o asociaţie de locatari din Piteşti. Primar: "Mai mare ruşinea, am găsit un bypass"
A fost descoperit un branşament ilegal FOTO captură video Observatornews

O asociaţie de locatari din Piteşti a fost prinsă furând apă din reţeaua publică de alimentare, după ce societatea furnizoare de apă a observat că blocul cu 4 scări a înregistrat luna aceasta un consum de două ori mai mic decât în mod normal.

La control a fost descoperit un branşament ilegal, care schimba valoarea consumului de apă, iar poliţiştii au deschis un dosar penal.

Totul a ieşit la iveală în urma unui control.

"S-a observat o diferenţă mare de la o lună la alta la una din asociaţiile de proprietari din zona de nord a oraşului şi acolo, mai mare ruşinea, am găsit un bypass. Practic, se fura apă dinainte de apometru", a declarat pentru Observator Cristian Gentea, primarul din Piteşti.

La cât ajunge prejudiciul

Instalaţia ilegală era montantă înaintea contorului de apă, iar consumul înregistrat nu era cel real. Prejudiciul creat astfel s-ar ridica la suma de 107.000 de lei.

"Nici nu am ştiut că au contor aici. Ei trebuiau să pună al doilea apometru aici, nu e vina mea. O să-mi dau demisia, ce să fac. Plătesc suma pe care mi-au pus-o în cap cei de la apă canal", a declarat Florian Popescu, administratorul blocului.

Deşi consumul înregistrat era mai mic decât cel real, locatarii nu ar fi plătit niciodată mai puţin decât ar fi consumat, iar prețul facturat de asociație este chiar mai mare decât tariful real al societății care furnizează apă.

"Oamenii comunicau către administrator consumul lor real. Asociaţia respectivă are un preţ unitar şi la apă şi la canalizare de 6,75 de lei, faţă de preţurile noastre, 6,42 cu TVA pentru apă. Nu ştiu de ce au ales să factureze la acest preţ, nu există această posibilitate", a explicat Mihai Marinescu, director societatea furnizoare de apă.

Administratorul a spus că a mărit tariful pentru a acoperi restanţele pe care le au unii locatari.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt şi continuă cercetările pentru a stabili cine este vinovat şi care sunt măsurile legale ce vor fi luate.

Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Un tânăr din România a fost arestat în timp ce se afla pe străzile din Bologna. El obișnuia să se deghizeze în Mickey Mouse și o avea alături și pe Minnie. Potrivit presei din Italia,...
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Yusuf Yazici, mijlocaşul ofensiv al echipei Lille, a fost victima unei tentative de jaf luni, relatează La Voix du Nord . Hoţii au încercat pătrunderea în locuinţa sa cu ajutorul unui...
#furt, #apa, #bloc, #asociatie locatari, #pitesti, #bransamente ilegale , #furt