Cum a reușit un bărbat să fure trei brăţări dintr-o lădiţă de control la verificarea în aeroport

Duminica, 28 Mai 2023, ora 20:05
3465 citiri
Cum a reușit un bărbat să fure trei brăţări dintr-o lădiţă de control la verificarea în aeroport
El a călătorit cu o companie aeriană şi ar fi sustras trei brăţări dintr-o lădiţă de control FOTO Pixabay

Poliţiştii au făcut, în această săptămână, mai multe controale în domeniul transporturilor aeriene, iar cu acest prilej au fost verificate peste 50 de autovehicule şi 20 de benzi de încărcare şi descărcare a bagajelor de cală.

Astfel, autorităţile au descoperit şi un bărbat în vârstă de 50 de ani care a încercat să fure trei brăţări dintr-o lădiţă de control, la verificarea în aeroport, prejudiciul fiind de 10.000 lei. El este acum cercetat pentru furt.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că poliţiştii de la Transporturi au desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul transporturilor aeriene.

„Acţiunea a avut ca scop intensificarea acţiunilor de patrulare, în zona aeroportuară, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă şi a celor contra patrimoniului, intensificarea controalelor în aerogări, la cala avioanelor, în parcările publice şi a zonelor limitrofe şi intensificarea activităţilor de supraveghere, în spaţiile de acces din incinta aeroporturilor. Au fost intensificate controalele la punctele de acces spre şi dinspre platforma aeroportuară, precum şi autovehiculele societăţilor care desfăşoară activităţi de handling”, a transmis IGPR.

Sursa citată a menţionat că au fost supravegheate locurile şi mediile cu risc criminogen ridicat, respectiv zona de îmbarcare a bagajelor şi mărfurilor în aeronave, magazii şi depozite ale bagajelor, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală.

În cadrul acţiunilor, au fost legitimate 121 de persoane, verificate 53 de autovehicule şi controlate 20 de benzi de încărcare şi descărcare a bagajelor de cală. Totodată, au fost verificate 39 de cale de depozitare şi 26 de vestiare, care aparţin unor anagajaţi ai firmelor de handling.

Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, o sancţiune conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, de 500 de lei şi o sancţiune conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, pentru care a fost aplicat un avertisment.

Cu ocazia desfăşurării acestei acţiuni, poliţiştii de la Biroul de Poliţie Transporturi Aeriene Iaşi au identificat un bărbat, de 50 de ani, din judeţul Galaţi, bănuit de furt. El a călătorit cu o companie aeriană şi ar fi sustras trei brăţări dintr-o lădiţă de control, prejudiciul fiind de 10.000 de lei. Bărbatul este cercetat pentru furt.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#furt, #aeroport, #control aeroport , #stiri juridice