Vin de aproape 1,7 milioane de euro, furat de un român și un fotomodel mexican din Spania. Unde au fost prinși cei doi, după 9 luni

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 20:50
6759 citiri
Vin de aproape 1,7 milioane de euro, furat de un român și un fotomodel mexican din Spania. Unde au fost prinși cei doi, după 9 luni
Cei doi suspecţi au vizitat El Atrio de trei ori înainte să dea spargerea FOTO Spanish Police

Un fotomodel mexican, fostă regină a frumuseții în țara sa, și un bărbat cu dublă cetățenie, română și olandeză, au fost arestaţi în Croaţia pentru furtul unor sticle de vin de lux din Spania, potrivit Reuters.

Cei doi au fost urmăriţi timp de nouă luni prin Europa, conform unui anunţ făcut miercuri, 20 iulie, de poliţia spaniolă.

În comunicat, poliţia precizează că, la 27 octombrie 2021, în oraşul Caceres, au fost furate 45 de sticle de vin în valoare totală de 1,65 milioane de euro, printre care şi o sticlă vintage ”unică” din secolul XIX, în valoare de 310.000 de euro, în cadrul unei operaţiuni elaborate, atent plănuite, din pivniţele celebrului hotel-restaurant El Atrio.

Poliţiştii sunt de părere că femeia, o mexicancă în vârstă de 29 de ani, care, conform cotidianului spaniol El Pais, a concurat într-un concurs de frumuseţe în ţara sa natală, i-a distras pe chelnerii de la El Atrio comandând mâncare în regim de room service de la restaurantul clasat cu 2 stele Michelin după închiderea bucătăriei. Între timp, complicele ei în vârstă de 47 de ani s-a strecurat în pivniţa de vinuri, pe care a deschis-o cu o cheie furată cu ocazia altei vizite la El Atrio. Bărbatul a umplut trei rucsacuri cu sticle de vin, pe care le-a învelit individual în prosoape din hotel pentru a nu se sparge, conform comunicatului.

În ziua următoare, cei doi, care s-au cazat la hotel folosind acte de identitate elveţiene false, apar în sistemul CCTV al hotelului în timp ce completează formalităţi de plecare la ora 5:30 dimineaţa. Cei doi au plecat pe jos, fără să lase nicio urmă criminalistică în hotel, motiv pentru care poliţia a crezut iniţial că fac parte dintr-o grupare de crimă organizată.

Cei doi suspecţi au vizitat El Atrio de trei ori înainte să dea spargerea şi, la fel ca mulţi alţi clienţi ai hotelului, au vizitat pivniţa de vinuri.

Printre sticlele de vin furate se numără o prestigioasă sticlă de Bordeaux Chateau d'Yquem din 1806, obiect de o ”valoare inestimabilă”, conform somelierului Jose Polo, co-proprietar al ElAtrio.

”Acea sticlă face parte din istoria mea personală, este aproape parte din mine, din istoria Atrio, dar şi din istoria (oraşului) Caceres, a cetăţenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume”, a susţinut el într-o scrisoare publicată de El Pais.

La câteva zile după ce au dat spargerea, cei doi suspecţi au părăsit Spania şi au fost căutaţi timp de mai multe luni prin Europa, până au fost identificaţi de vameşii croaţi la o trecere dinspre Muntenegru.

Poliţiştii spanioli au colaborat cu poliţişti din Olanda, Croaţia şi România precum şi cu Interpol pentru a-i prinde pe cei doi, a căror identitate nu a fost declinată în aşteptarea formalităţilor de extrădare.

Vinul furat nu a fost recuperat, iar investigaţiile poliţiei continuă, conform presei spaniole.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi are 25 de ani și este la a patra experiență internațională, jucând pentru Alaves, după ce a trecut pe la Fiorentina, Gent și Glasgow Rangers. Înaintea meciului amical de...
#furt vin, #Spania, #roman arestat, #fotomodel , #furt