Scandal cu Google, Microsoft, Apple și Amazon: Legate de furtul aurului din junglă VIDEO

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 00:51
8425 citiri
Scandal cu Google, Microsoft, Apple și Amazon: Legate de furtul aurului din junglă VIDEO
Aurul furat din pădurile Amazonului au ajuns la marile companii de tehnologie FOTO: thecekodok

Se știe faptul că cele mai multe computere și dispozitive mobile vândute pe piața modernă din întreaga lume, folosesc aurul la unele componente majore. Acum, un nou scandal a fost semnalat de presa din Brazilia, care a dezvăluit faptul că aurul extras ilegal din pădurea Amazonului a fost cumpărat de marile firme de tehnologie Big Tech americane Microsoft, Apple, Google și Amazon.

Raportul susține că aurul a fost extras ilegal din zona indigenă Kayapo din pădurea Amazonului din Brazilia și apoi a fost vândut prin diverși intermediari locali altor firme precum Marsam și Chimet, ultima din Italia. Ulterior, acestea au revândut aurul către marii giganți americani, cele mai mari patru companii de tehnologie din lume, Microsoft, Apple, Google și Amazon, potrivit PC World.

Exploatarea minieră din pământurile indigene reprezintă o încâlcare a legilor din Brazilia, iar operațiunile ilegale neautorizate cauzează adesea o devastare totală a mediului. În plus, exploatarea ilegală este un generator major de profit pentru crima organizată și provoacă, de asemenea, conflicte directe și uneori moratle cu poparele indigene din pădurea tropicală a Amazonului.

Leul crește puternic față de euro: Maximum din ultimele 11 luni

Firmele Marsam, Brazilia și Chimet, Italia, sunt considerate furnizori legitimi de aur și alte metale prețioase de către entități precum Comisia pentru valori imobiliare și burse din Statele Unite, certificate de organisme ca Responsible Minerals Initiative și London Bullion Market Association.

Chiar și așa, publicația Reporter Brasil susține că are documente privind achiziții de la acești furnizori în 2020 și 2021, care proveneau din operațiuni miniere ilegale de extragere a aurului de pe terenurile indigene braziliene din pădurea Amazonului.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

După ce a trecut prin mai multe companii intermediare pentru a-l ”spăla” de originile sale ilicite, aurul și-a făcut drum pe piața mondială a producției de electronice.

Deocamdată firmele Microsoft, Google și Amazon au refuzat să spună dacă au cumpărat de la cele companii intermediare. Doar Apple a dat un răspuns, spunând că revizuirea sa internă a determinat compania americană să elimine Marsam din lanțul său de aprovizionare. Un studiu arată că 28% din aurul extras în Brazilia ar proveni din surse ilicite.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#furt aur, #aur, #Google, #Microsoft, #apple, #Amazon, #companii tehnologie, #Big Tech, #tehnologie, #extractie aur , #stiri it