Sfaturi pentru a face economii la încălzire: consumatorii trebuie să îşi strângă în braţe animalele de companie sau să mănânce ghimbir

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:11
3665 citiri
Sfaturi pentru a face economii la încălzire: consumatorii trebuie să îşi strângă în braţe animalele de companie sau să mănânce ghimbir
Calorifer într-un apartament de bloc FOTO Unsplash

Un furnizor britanic de energie a fost obligat să îşi ceară scuze după ce le-a sugerat clienţilor să îşi strângă în braţe animalele de companie sau să mănânce ghimbir pentru a face economii la încălzire.

Săptămâna trecută SSE Energy Services le-a trimis clienţilor o listă cu 10 modalităţi simple şi ieftine prin care să poată sta la căldură în timpul iernii fără a umbla la termostat.

Printre recomandări se numărau modalităţi de a utiliza mai eficient sistemele de încălzire, prin creşterea suprafeţelor izolate, închiderea uşilor la camerele care nu sunt ocupate sau utilizarea unui termostat inteligent dar şi sugestii precum purtarea unui pulover şi a şosetelor de lână, consumul de alimente care stimulează digestia şi încălzesc corpul, curăţarea casei sau un concurs de hula-hoop, potrivit Financial Times, citat de Bloomberg.

Marţi, 11 ianuarie, compania a informat că a şters aceste recomandări, adăugând că este conştientă de situaţia dificilă cu care se confruntă mulţi din clienţii săi.

“Lucrăm din greu pentru a identifica soluţii cu sens pe măsură ce ne apropiem de o criză energetică şi recunoaştem că recomandările au fost neinspirate. Ne cerem scuze în mod sincer”, a informat Ovo Group într-un comunicat, după ce mai mulţi parlamentari au criticat al doilea mare furnizor de energie din Marea Britanie.

O parte din recomandările formulate de firma de utilităţi ar putea genera anumite economii la încălzire pentru gospodării, totuși, facturile la energie pentru milioane de consumatori care în prezent beneficiază de un tarif standard vor creşte începând din luna aprilie a acestui an, cu până la 50% potrivit unor estimări.

În aprilie 2022, plafonul de preţ, care limitează tarifele percepute de furnizorii de energie, va creşte.

Acest plafon este deja la un nivel record de 1.277 lire sterline (1.733 dolari), însă analiştii de la Investec cred că ar putea urca până la 1.995 lire sterline.

Creşterile sunt cauzate de o explozie a preţului gazelor naturale, care este în prezent de cinci ori mai mare decât era la începutul anului trecut, pe fondul unei cereri ridicate la nivel mondial.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii. O modalitate eficientă de...
#furnizor energie, #recomandari, #clienti, #economii, #incalzire , #stiri internationale