VIDEO Un urs simpatic se scarpina de un copac intr-o padure din Parcul National Retezat

Autor:N.G.
Joi, 24 Iunie 2021, ora 19:162685 citiri
VIDEO Un urs simpatic se scarpina de un copac intr-o padure din Parcul National Retezat
Ursul a fost filmat cand se scarpina de copac. Foto: captura video Romsilva

O camera de supraveghere amplasata in Parcul National Retezat a surprins un urs care se scarpina de un copac.

"O portie dubla de scarpinat pentru un simpatic Baloo a fost surprinsa intr-o padure din Parcul National Retezat. Filmarea cu frumosul urs care se da in spectacol a fost realizata de camerele de monitorizare a faunei instalata in padure de specialistii Romsilva. Scarpinatul de coaja arborilor, chiar daca este amuzant pentru noi si reconfortant pentru ursi, are un dublu rol, ii scapa de paraziti si isi marcheaza teritoriul", au transmis cei de la Romsilva.

In Romania, unde exista una dintre cele mai dezvoltate populatii de urs din Europa, ursii traiesc in padurile din zona montana a lantului carpatic.

Ursii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetala, dar si de origine animala, de la pesti, cervide, mamifere mici, pana la pasari sau oua de pasari si insecte.

Parcul National Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si naturale administrate de Regia Nationala a #Padurilor - #Romsilva, este situat in sud-vestul tarii, in judetul Hunedoara. Se intinde pe o suprafata de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt paduri, 9.893 de hectare din acestea fiind in zone de protectie stricta sau integrala.

ado.slave('adoceanrozppgpmfhpf', {myMaster: 'yqOQusPcN7YpK8epoz4PHfp1DXzLrae0w.7FUS25ohX.g7' });