Un cuplu de indieni si-a numit gemenii Corona si Covid: Am vrut sa facem aceasta zi de neuitat

Joi, 24 Iunie 2021, ora 18:163749 citiri
Un cuplu de indieni si-a numit gemenii Corona si Covid: Am vrut sa facem aceasta zi de neuitat
Foto: Arhiva Pixabay

Un cuplu din statul indian Chhattisgarh si-a numit copiii nou-nascuti cu numele de Corona si Covid. Gemenii, un baiat si o fata, s-au nascut chiar in perioada in care statul a impus o carantina dura la nivel national.

"Nasterea a avut loc dupa ce ne-am confruntat cu mai multe dificultati si, prin urmare, eu si sotul meu am vrut sa facem aceasta zi de neuitat", spune mama gemenilor, Preeti Verma, pentru Press Trust of India, relateaza The Independent.

Cei doi parinti spun ca numele de Corona si Covid le vor aminti despre greutatile cu care s-au confruntat in timpul carantinei si inainte de nasterea dintr-un spital guvernamental, eveniment care s-a intamplat saptamana trecuta.

Carantina in India a dus la suspendarea trenurilor si a serviciilor aeriene si a tinut 1,3 miliarde de indieni in case. Indienii puteau parasi domiciliu doar pentru motive esentiale, cum ar fi cumparaturile de alimente sau medicamente.

The Independent precizeaza ca India are 2.909 cazuri confirmate de coronavirus in toata tara, inclusiv 68 de decese.

Numarul total de cazuri cunoscute in India este mic in comparatie cu SUA, Italia si China, insa expertii in domeniul sanatatii spun ca aceasta tara ar putea fi la cateva saptamani de o crestere uriasa care ar putea coplesi sistemul de sanatate public deja aglomerat.

India a intrat intr-o carantina la nivel national de 21 de zile, din 24 martie.