Tribunalul decide sa nu fie reangajata o vanzatoare data afara ca i-a spus unui copil Mos Craciun nu exista

Joi, 24 Iunie 2021, ora 17:414876 citiri
Tribunalul decide sa nu fie reangajata o vanzatoare data afara ca i-a spus unui copil Mos Craciun nu exista
Foto: Mos Craciun, pixabay

Angajata unui magazin din Spania care fusese concediata pentru ca a dezvaluit unei fetite ca nu Mos Craciun aduce cadourile nu isi va primi slujba inapoi, a decis o instanta.

Potrivit unei hotarari pronuntate marti de o instanta din Santa Cruz de Tenerife, concedierea angajatei pe motive disciplinare este justificata, noteaza agentia de presa DPA.

In acest fel, instanta a respins apelul femeii, care a contestat decizia angajatorului sau, survenita cu peste doi ani in urma.

Evenimentele care au condus la concedierea angajatei au avut loc in perioada premergatoare Craciunului din 2015.

Femeia, care lucra in sectia de bijuterii si ceasuri a cunoscutului magazin El Corte Ingles, a sugerat unei fetite de sapte ani si tatalui acesteia sa mearga in alta parte a magazinului, astfel incat mama sa poata cumpara linistita cadourile de Craciun.

Fetita a fost "socata" sa afle ca parintii sunt de fapt cei care cumpara cadouri de Craciun, a indicat instanta, precizand totodata ca si parintii fetitei au fost surprinsi de remarca angajatei.

Ulterior, managerul departamentului a fost fortat sa isi ceara scuze in numele femeii.

Inainte de incident, angajata facuse in mai multe randuri o impresie proasta sefilor, comportandu-se intr-o maniera rebela, a indicat instanta.