O companie aeriana ruseasca si-a pus pilotii sa deseneze "penisuri" pe cer in timpul curselor cu pasageri

Joi, 24 Iunie 2021, ora 18:085021 citiri
O companie aeriana ruseasca si-a pus pilotii sa deseneze "penisuri" pe cer in timpul curselor cu pasageri
Sursa foto: Captura Flight Aware

Compania aeriana ruseasca low-cost Pobeda este raspunzatoare de schimbarea de traseu in forma de falus realizata pe parcusul cursei Moscova-Ekaterinburg, manevra fiind menita sa arate sustinerea pentru capitanul echipei nationale de fotbal, implicat intr-un scandal sexual, scrie site-ul RBC, citand un raport al autoritatilor aeronautice din Rusia.


Agentia Federala de Transport Aviatic (Rosaviatsia) a anuntat ca zborul Moscova-Ekaterinburg din data de 11 noiembrie, cu 102 pasageri la bord, ar fi putut prezenta un pericol la adresa calatorilor. Compania Pobeda a comunicat atunci ca este probabil ca manevra sa fi fost efectuata de catre echipaj pentru a-si arata sustinerea fata de Artyom Dzyuba, informeaza The Moscow Times, potrivit Digi24.

O comisie Rosaviatsia a dat vina pe conducerea companiei Pobeda pentru incident, concluzionand ca traseul in forma de penis adoptat a incalcat regulile de siguranta, scrie RBC. Pobeda este o subsidiara a operatorului national Aeroflot.Rosaviatsia a mai descoperit ca Pobeda nu a reusit sa obtina o schimbare de traseu asemanatoare pentru o cursa Moscova-Sankt Petersburg, din data de 10 noiembrie. Compania aeriana le-ar fi spus ulterior politistilor ca aeronava Boeing 737-800 avea nevoie sa faca acel ocol pentru a scapa de o cantitate de kerosen, deoarece nu detine un sistem de eliminare a combustibilului.

Comisia Rosaviatsia ar mai fi anuntat ca cele doua incidente indica "actiuni intentionate" ale conducerii companiei Pobeda. Potrivit canalului Baza Telegram, care citeaza acelasi raport Rosaviatsa, transcrierile din 10 noiembrie ar arata ca pilotii i-au multumit turnului de control aerian pentru ca le-ar fi blocat traseul in forma de falus pe care trebuiau sa-l efectueze "impotriva vointei lor".

Rosaviatsia ar mai fi cerut operatorului Aeroflot sa verifice conducerea companiei Pobeda, pentru a stabili "daca este potrivita".

ado.slave('adoceanrondmqmrmjjp', {myMaster: 'yqOQusPcN7YpK8epoz4PHfp1DXzLrae0w.7FUS25ohX.g7' });