Efectele perverse ale pandemiei: moda blugilor stramti a disparut. Cum explica personalitati din lumea modei acest fenomen

Joi, 24 Iunie 2021, ora 17:494714 citiri
Efectele perverse ale pandemiei: moda blugilor stramti a disparut. Cum explica personalitati din lumea modei acest fenomen
Exista in prezent "o cerere foarte puternica" de jeans cu un design mai relaxat si mai lejer Foto/Pixabay

Chip Bergh, CEO-ul companiei Levi Strauss, a declarat ca persoanele care cumpara jeansi in aceasta perioada au renuntat la acel stil de pantalon stramt pe picior, inspirat de curentul "hipster", care a dominat moda in ultimul deceniu, relateaza DPA, conform Agerpres.


"Ciclurile de moda vin si pleaca. Cred ca pandemia a jucat cu siguranta un rol pentru a-i face pe cumparatori sa caute un model de pantalon din denim care sa fie mai confortabil, mai relaxant", a declarat Chip Bergh pentru CNBC.

Vanzarile producatorului de jeans Levi Strauss Co au fost stimulate anul trecut de un nou model, care este mai larg in partea de jos a piciorului, si de un al doilea model, care este mai lejer de purtat intrucat are o talie mai inalta, potrivit declaratiilor sale.

"Ultimul ciclu din moda blugilor a fost stimulat de modelele stramte pe picior. Acel ciclu a durat aproximativ 10 ani", a precizat Chip Bergh pentru CNBC.

Modelul stramt nu va disparea dintr-o data, exista in prezent "o cerere foarte puternica" de jeans cu un design mai relaxat si mai lejer pentru toate categoriile de clienti, atat pentru barbati, cat si pentru femei, adauga directorul Levi Strauss.

Potrivit CNBC, vanzarile companiei Levi Strauss au scazut in primul trimestru al anului 2021, insa CEO-ul companiei considera ca impactul generat de actuala pandemie determina o scadere generala a vanzarilor din sectorul cu amanuntul.

Cu toate acestea, valoarea actiunilor Levi Strauss a crescut cu 25% la nivelul intregului an 2020, iar celebrul producator de jeans se asteapta ca vanzarile sale sa revina in ultimul trimestru din 2021 la nivelul celor din 2019.