Orașul care va interzice fumatul pe plajă. „Zone de locuit mai sănătoase, cu mai puţine deşeuri”

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 15:38 3022 citiri
Decizia survine după un proiect pilot anul trecut când fumatul a fost interzis pe 4 dintre cele 10 plaje ale oraşului spaniol FOTO Pixabay

Persoanele care merg la plajă nu vor mai fi deranjate de prezenţa mucurilor de ţigară sau de fumatul pasiv începând din luna iulie, când în Barcelona, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, se va interzice fumatul pe toate plajele sale, a anunţat vineri, 8 aprilie, primăria într-un comunicat.

Decizia survine după un proiect pilot anul trecut când fumatul a fost interzis pe 4 dintre cele 10 plaje ale oraşului spaniol.

"Plajele pe care fumatul este interzis vor oferi zone de locuit mai sănătoase, cu mai puţine deşeuri şi vor respecta protecţia mediului", se arată în comunicat.

Mai multe regiuni din Spania au impus în 2020 restricţii pentru a stopa răspândirea COVID-19, în timp ce altele precum Insulele Baleare, inclusiv Mallorca, au adoptat deja măsura interzicerii fumatului înainte de pandemie din motive de protecţie a mediului.

Insulele Canare, Andaluzia, Galicia şi Valencia le-au urmat exemplul, impunând interdicţii parţiale sau totale asupra fumatului pe plajele lor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News