Peste 2 milioane de friteuze cu aer cald trebuie înapoiate de clienții care le-au cumpărat. Dispozitivele provoacă incendii

Marti, 28 Februarie 2023, ora 05:20
3585 citiri
Peste 2 milioane de friteuze cu aer cald trebuie înapoiate de clienții care le-au cumpărat. Dispozitivele provoacă incendii
Friteuză cu aer cald FOTO captură YouTube

Aproximativ două milioane de friteuze cu aer cald Cosori au fost rechemate în SUA din cauza unor rapoarte de incendii și arsuri, a anunțat Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) din SUA.

Problema se datorează unei conexiuni prin cablu în friteuzele cu aer, care se poate supraîncălzi, prezentând un pericol de incendiu, a spus CPSC, potrivit BBC.

Aproximativ 250.000 de friteuze cu aer din Canada și 21.000 în Mexic au fost, de asemenea, rechemate.

Cosori a primit 205 rapoarte despre friteuzele cu aer care au luat foc, au ars, s-au topit, sau se supraincalzesc si scot fum.

Au fost anunțate 10 incidente de arsuri superficiale minore și 23 de de daune materiale minore, a spus CPSC.

„După o investigație amănunțită, am stabilit că, în circumstanțe extrem de rare, conectorii din friteuzele cu aer rechemate sunt responsabili pentru stabilirea conexiunilor electrice între anumite fire. Aceștia se pot supraîncălzi, prezentând pericole de incendiu și arsuri”, a spus compania, într-o declarație.

Populara companie de electrocasnice de bucătărie - care este deținută de Vesync, cu sediul în Shenzen, China - a declarat că toate produsele sale au fost „testate riguros pentru siguranța consumatorilor și sunt în deplină conformitate cu standardele stabilite din industrie”.

„Cosori este dedicat siguranței celor care folosesc și iubesc produsele noastre și ne cerem scuze sincer pentru orice inconvenient”, a spus compania într-un comunicat.

Cosori le-a cerut clienților să înceteze imediat utilizarea friteuzei cu aer și să meargă pe recall.cosori.com pentru a solicita un înlocuitor la alegere. Clienții trebuie să trimită o fotografie a produsului rechemat, dar nu au nevoie de chitanță pentru a fi eligibili.

Friteuzele cu aer, care au costat între 70 și 130 de dolari, au fost vândute la magazine fizice și site-uri online populare, inclusiv Best Buy, Target, Amazon și Walmart din iunie 2018 până în decembrie 2022, a precizat CPSC.

Au fost afectate mai multe modele de dimensiuni de 3,7 litri și 5,8 litri.

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Este o dilemă cu care majoritatea oamenilor s-au confruntat: care alimente rămase de la o masă sunt sigure pentru a fi reîncălzite și care nu sunt. Orezul a fost în atenția publicului...
#friteuza cu aer cald, #rechemare, #incendii, #riscuri , #stiri magazin