Vreme deosebit de rece în aprilie. Ninsori în mai multe județe, cu două săptămâni înainte de Paște

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 09:36
3269 citiri
Vreme deosebit de rece în aprilie. Ninsori în mai multe județe, cu două săptămâni înainte de Paște
Vremea se îndreaptă spre sfârșitul lunii FOTO Pixabay

Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute în luna aprilie, cu vânt și brumă, iar în mai multe județe din țară a nins, cu toate că mai sunt doar două săptămâni până la Paște.

Luni, 11 aprilie, este valabil cod galben de vânt, în estul, sud-estul și local sud-vestul țării, dar și în Carpații de Curbură.

Pe parcursul zilei de luni, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, estul Munteniei și vestul Olteniei, precum și în zona de Curbură, vântul va prezenta intensificări susținute, cu viteze la rafală, în general, de 60-75 km/h, iar la peste 1500 m, 80-90 km/h, spulberând zăpada.

În 12, 13 și 14 aprilie se anunță vreme deosebit de rece și brumă în nordul, centrul, local vestul și parțial sudul țării.

Pe parcursul nopților și al dimineților, în Transilvania, Maramureș, Bucovina și local în sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, temperaturile minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -5…-2°C, mai scăzute în depresiunile intramontane din Bucovina și, posibil, în nord-estul Transilvaniei, unde va fi ger (-14…-10°C). Pe arii extinse se va produce brumă și îngheț la sol. Marți dimineața, minimele termice se vor situa în jurul a -2…-1°C local și în Câmpia de Vest.

Ninsori înainte de Paște

A nins deja puternic în Maramureș, Suceava, Harghita. Vremea însă se îndreaptă de la mijlocul săptămânii, când meteorologii anunță și peste 20 de grade.

Meteorologii au emis duminică un cod galben de ninsori și viscol la munte, iar de luni, de la ora 11:00, intră sub atenționare de vânt puternic mai multe județe din estul și sud-vestul țării.

Atenționarea meteo vizează zonele montane, estul, sud-estul și sud-vestul țării. La munte va fi viscol si se va depune strat nou de zăpadă. În sud și sud-est vor fi averse moderate cantitativ, iar in Transilvania si prin Moldova va fi lapoviță. De asemenea, în zonele joase vântul va sufla cu putere, în sud-est cu peste 70 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 100 km/h.

Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (22 aprilie - 5 mai) va fi unul cu alternanţe semnificative de temperatură, atât pe timpul zilelor, cât şi pe...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#frig, #vremea, #prognoza meteo, #paste , #vremea