Presedintele FIFA lauda un antrenor roman: El a inventat tiki-taka

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:058016 citiri
Presedintele FIFA lauda un antrenor roman: El a inventat tiki-taka
Foto: FRF

Presedintele interimar al FIFA, Sepp Blatter, lauda un antrenor roman.

Intr-o scrisoare de condoleante trimisa de Blater Federatiei Romane de Fotbal, acesta spune ca regretatul Angelo Niculescu este inventatorul celebrului tiki-taka.

"Va rog sa acceptati condoleantele mele pentru disparitia fostului jucator si antrenor Angelo Niculescu. El va fi tinut minte pentru contributia adusa fotbalului romanesc, in special ca inventator al stilului de joc tiki-taka. El a reusit sa califice echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial FIFA 1970 - Mexic si a atins sferturile de finala ale Campionatului European UEFA 1972 - Belgia.

In numele intregii comunitati fotbalistice internationale, v-as fi recunoscator daca puteti transmite condoleantele noastre familiei si celor dragi. Ne-am dori ca, intr-o oarecare masura, cuvintele noastre sa aduca putina pace si alinare in aceste momente triste", a transmis Blatter, anunta FRF.

Angelo Niculescu a fost inmormantat marti la Cimitirul Ghencea Militar.

In anii '70, el a implementat nationala Romaniei un stil de joc pe care l-a numit temporizare si pe care Barcelona lui Guardiola avea sa-l duca la rang de arta sub numele tiki-taka.