De ce l-a pus Răzvan Burleanu selecționer pe Edi Iordănescu

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 11:53
2393 citiri
De ce l-a pus Răzvan Burleanu selecționer pe Edi Iordănescu
Edi Iordănescu. Foto: Facebook / Echipa națională de fotbal

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a făcut precizări cu privire la contractul selecţionerului Edward Iordănescu, miercuri, pe site-ul oficial, adăugând şi faptul că în activitatea forului nu a existat şi nu există ingerinţă politică.

“Este regretabil că e necesar să precizăm din nou faptul că Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus şi celorlalţi tehnicieni cu care s-a negociat în decembrie 2021 şi ianuarie 2022.

Totuşi, pentru corecta informare a publicului, reamintim faptul că acelaşi contract a fost şi pe masa negocierilor cu domnul Ladislau Boloni. Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naţionale se datorează faptului că, deşi am încheiat grupa din Liga Naţiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranţă şi că Echipa Naţională este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Naţiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeaşi.

Clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Naţiunilor. Dar, în urma şedinţei Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obţinerea calificării la EURO 2024 şi s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate, iar decizia a fost validată de către Comitetul Executiv al FRF. Astfel, Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final.

În plus, reamintim faptul că înainte de a se discuta cu domnul Edward Iordănescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar şi cu alţi tehnicieni. Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceştia nu a putut prelua echipa naţională s-a mers către un tehnician din generaţia tânără, iar dintre aceştia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experienţă şi cel mai bun CV”, a notat FRF.

Totodată, Administraţia Federaţiei Române de Fotbal reiterează faptul că ingerinţa politică nu a existat, nu există şi nu va exista, nu doar în activitatea Comisiei Tehnice, cât nici în activitatea Federaţiei Române de Fotbal, a adăugat FRF.

“Vă amintim, de asemenea, că la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de bună guvernanţă care să impulsioneze evoluţia calităţii administrării fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerinţei politice precum şi autonomia comisiilor federale. FRF a susţinut abordarea forului continental, participând inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federaţie din această zonă a Europei care adoptă această declaraţie, în aprilie 2019, cu ocazia Adunării Generale”, a menţionat forul

Recent, Mircea Sandu (70 de ani), preşedinte al FRF între 1990 şi 2014, a declarat pentru Gazeta Sporturilor că numirea lui Edward Iordănescu în funcţia de selecţioner a fost o greşeală şi l-a acuzat pe Anghel Iordănescu că a obţinut numirea şi menţinerea în funcţie a actualului selecţioner prin relaţiile din lumea politică şi a Serviciilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Edi Iordănescu i-a propus un târg inedit lui Postecoglu, antrenorul lui Tottenham. Acesta a fost de acord
Edi Iordănescu i-a propus un târg inedit lui Postecoglu, antrenorul lui Tottenham. Acesta a fost de acord
Doi membri ai staff-ului lui Edi Iordănescu, Alexandru Radu și Michele Iannucci au fost primiți la Totteham, cu acordul lui Ange Postecoglou. Concret Iordănescu Jr. își îmbunătățește...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#FRF, #Edi Iordanescu, #nationala Romaniei, #Razvan Burleanu presedinte FRF , #Stiri Edi Iordanescu