Cum au reușit 3 moldoveni să cloneze paginile BCR, Raiffeisen și Libra pentru a lăsa oamenii fără bani în conturi VIDEO

Luni, 13 Martie 2023, ora 12:31
5825 citiri
Cum au reușit 3 moldoveni să cloneze paginile BCR, Raiffeisen și Libra pentru a lăsa oamenii fără bani în conturi VIDEO
Hacker la birou FOTO Unsplash

Trei bărbați din Republica Moldova au fost arestați după ce au creat pagini de internet similare cu cele ale băncilor BCR, Raiffeisen și Libra, pe care le-au promovat în mediul online pentru a obține datele de acces în conturile clienților de internet banking.

Bărbații ar fi reușit să transfere în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei.

”La data de 12 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de aducere, în județul Botoșani, emise pe numele a trei persoane, față de care sunt efecuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, în perioada octombrie 2022 - prezent, trei bărbați ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale unor instituții bancare, pe care le-ar fi promovat în mediul online, inducând în eroare clienți ai acestor bănci și obținând credențialele de acces în conturile lor de internet banking.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi folosit datele pentru a accesa conturile de internet banking ale persoanelor vătămate și ar fi transferat în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei.

În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost conduse la audieri, iar în cursul acestei dimineți, față de acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Acținea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis poliția.

Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
Averea lui Trump: Cum va plăti cauțiunea de 454 de milioane de dolari în procesul de la New York
Averea lui Trump: Cum va plăti cauțiunea de 454 de milioane de dolari în procesul de la New York
Donald Trump, fostul președinte al SUA se confruntă cu un termen-limită, luni, 25 martie, pentru a depune o cauţiune care să acopere o sentinţă civilă de 454 de milioane de dolari...
#frauda, #conturi bancare, #moldoveni, #banci , #justitie