Fraudă online în numele companiei Netflix. Cum arată mesajele care golesc conturile bancare ale unor utilizatori din România

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 15:20 4146 citiri
FOTO Facebook/ Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a anunțat vineri, 22 iulie, că în România circulă o nouă înșelătorie online în care apare numele companiei Netflix.

Utilizatorii de internet au primit mail-uri în care li se cerea să-și introducă datele cardurilor pentru a plăti abonamentele la Netflix. Mesajele nu aveau legătură, însă cu compania.

👩‍🏫 Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

👨‍💼Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de #phishing.

🇷🇴 Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică”, au transmis reprezentanții DNSC.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com