Mafia permiselor auto de la București: Alte 10 persoane, suspectate că fraudau examenul teoretic, audiate

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 15:10
2312 citiri
Mafia permiselor auto de la București: Alte 10 persoane, suspectate că fraudau examenul teoretic, audiate
Aparatura care îi ajuta pe candidați să fraudeze examenul de permis FOTO: poliția romana

Inspectoratul de Poliție Ilfov a transmis luni, 14 noiembrie, că încă 10 suspecți au fost aduși la audieri în dosarul privind fraudarea probei teoretice a examenelor de permise auto organizate de SRPCIV București.

Printre aceștia se află și un instructor auto, dar și candidați care au promovat examenele în mod fraudulos.

”În cursul zilei de astăzi, polițiștii desfășoară activități procedurale privind 10 suspecți, fiind emise 10 mandate de aducere, cu privire la beneficiari ai unor permise de conducere obținute în mod ilegal, intermediari și un alt instructor auto, care ar fi sprijinit activitatea infracțională”, a transmis IPJ Ilfov.

În cauza privind fraudarea probei teoretice, componentă examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au extins cercetările cu privire și la alte persoane, astfel că, până astăzi, 14 noiembrie 90 de persoane au dobândit calitatea de suspecți sau inculpați.

Dintre cele 90 de persoane, 26 au fost reținute pentru 24 de ore, iar dintre acestea, față de 2 a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile și pentru 23 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Examene de permis fraudate prin metoda ”sufleor”

”La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant 3 bărbaţi, respectiv un candidat, un instructor auto şi un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti”,potrivit unui comunicat anterior al IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că, în fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i ”sufleorului” să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

”La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat 3 percheziţii, respectiv la sediul unei şcoli de şoferi, din Bucureşti şi la domiciliile a 2 dintre cele 3 persoane, depistate în flagrant. În cadrul activităţilor de documentare, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică”

Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Autorităţile americane au anunţat că au recuperat rămăşiţele a două persoane care au fost ucise după ce podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbuşit, marţi, în urma impactului...
#frauda examen permis, #SRPCIV Bucuresti, #sufleor, #politie, #ancheta, #permise auto , #permise auto
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Este atat de simplu sa instalezi un aparat de bruiaj telefonic...