Prima reacție a fraților Tate după ce au fost săltați pentru infracțiuni sexuale în Marea Britanie. Sunt "consternați și profund afectați"

Marti, 12 Martie 2024, ora 10:11
5684 citiri
Prima reacție a fraților Tate după ce au fost săltați pentru infracțiuni sexuale în Marea Britanie. Sunt "consternați și profund afectați"
Frații Tate FOTO Ionuț Mureșan

Frații Andrew și Tristan Tate, săltați luni seară de polițiști în baza unor mandate europene de arestare după ce ar fi fost implicați în activități ilegale de natură sexuală pe teritoriul Regatului Unit, resping acuzațiile.

Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză.

"Într-un viraj dramatic al evenimentelor aseară, pe 11 martie 2024, frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți timp de 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului.

Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați. Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative", se artă în informarea remisă presei de echipa de comunicare a fraților Tate.

Potrivit comunicatului, cei doi frați vor contesta acuzațiile pe care le consideră ca fiind lipsite de temei.

"Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care aceste acuzații sunt reevaluate ridică semne serioase cu privire la motivele din spatele acestei acțiuni legale. Alegerea momentului sugerează că notorietatea lor ar putea juca un rol. Andrew și Tristan resping vehement toate acuzațiile și condamnă ceea ce percep ca o exploatare a sistemului legal. Ei sunt determinați să conteste aceste acuzații cu hotărâre și fermitate. Frații subliniază încrederea lor într-un proces legal echitabil și imparțial, în pofida circumstanțelor tulburătoare în care se află.

În fața adversității, frații Tate găsesc susținere în sprijinul acordat de cei dragi, prieteni și echipa lor legală. Ei fac un apel pentru o examinare corectă a faptelor, exprimând convingerea că o revizuire atentă va arăta lipsa de temei a acuzațiilor împotriva lor.

Pe măsură ce Curtea de Apel București se întrunește astăzi, frații Tate fac un apel public instanței să ia în considerare implicațiile extinse ale acestui caz și potențialul impact asupra justiției și procesului legal. Rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, având încredere că sistemul legal îi va reabilita în cele din urmă", se mai arată în comunicat.

Poliția a confirmat marți dimineață reținerea celor doi frați Andrew și Tristan Tate.

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii. Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză. Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Arestul D.G.P.M.B.”, se arată într-un comunicat remis marți dimineață de Poliția Română.

În iunie 2023, cei doi fraţi au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată.

„Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe. În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, anunţa DIICOT.

Procurorii au identificat şapte femei care „au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”.

„Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT.

Fraţii Tate au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi, după ce în 29 decembrie 2022 au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele deţinute de ei, dar şi de cele două complice ale lor. Ulterior, la începutul lui ianuarie, au avut loc alte 7 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova în dosarul în care ei sunt cercetaţi. În aprilie 2023, cei doi au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar în august 2023, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu controlul judiciar.

UPDATE Frații Tate se întorc la închisoare. Au fost reținuți în urma unor plângeri din Marea Britanie. Capetele de acuzare ar fi agresiuni sexuale și fizice
12.03.2024 17:07 - UPDATE Frații Tate se întorc la închisoare. Au fost reținuți în urma unor plângeri din Marea Britanie. Capetele de acuzare ar fi agresiuni sexuale și fizice
Frații Tate, Andrew și Tristan, au fost reținuți luni seară, 11 martie, de autoritățile din România, în legătură cu noi acuzații care provin dintr-un dosar din Marea Britanie. Conform...
Cine este firma de avocatură care a solicitat arestarea fraților Tate. Aceștia ar fi plănuit să fugă din România VIDEO
12.03.2024 16:40 - Cine este firma de avocatură care a solicitat arestarea fraților Tate. Aceștia ar fi plănuit să fugă din România VIDEO
Firma de avocatură McCue Jury & Partners a declarat marţi, 12 martie, într-un comunicat, că a cerut poliţiei britanice să "solicite imediat un mandat" pentru reţinerea şi extrădarea lui...
Prima reacție a fraților Tate după ce au fost săltați pentru infracțiuni sexuale în Marea Britanie. Sunt "consternați și profund afectați"
12.03.2024 10:11 - Prima reacție a fraților Tate după ce au fost săltați pentru infracțiuni sexuale în Marea Britanie. Sunt "consternați și profund afectați"
Frații Andrew și Tristan Tate, săltați luni seară de polițiști în baza unor mandate europene de arestare după ce ar fi fost implicați în activități ilegale de natură sexuală pe...
#fratii tate, #fratii tate arestati, #mandat european, #mandat european arestare, #Andrew Tate, #Tristan Tate , #Fratii Tate