Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franța: ”Sunt șocată, emoționată și siderată”. Care e motivul

Joi, 12 Mai 2022, ora 22:12
4601 citiri
Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franța: ”Sunt șocată, emoționată și siderată”. Care e motivul
Roxana Mărăcineanu

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, s-a declarat şocată şi siderată după ce fanii echipei OGC Nice au întinat memoria lui Emiliano Sala la un meci.

“Şocată, emoţionată pentru familia lui Emiliano Sala şi siderată să văd unde s-a ajuns cu cântecele suporterilor. Vreau să salut reacţia lui Christophe Galtier, antrenorul lui Nice, care a abordat subiectul în conferinţa de presă, şi a clubului, care a reacţionat după meci. Este foarte bine, dar nu trebuie să se oprească aici. Încurajez clubul să decidă sancţiuni pentru persoanele şi grupurile de suporteri în cauză. Există o întreagă gamă de sancţiuni pe care le pot hotărî cluburile”, a afirmat Mărăcineanu, potrivit L’Equipe.

Fanii echipei Nice au prezentat un moment revoltător pe Stadionul Allianz Riviera, miercuri, la meciul cu Saint-Etienne, din etapa a XXXVI-a a Ligue 1.

După ce echipa din Nisa a pierdut, sâmbătă, finala Cupei Franţei, scor 0-1, cu FC Nantes, suporterii formaţiei de pe Coasta de Azur s-au răzbunat pe învingători, modificând un cântec de omagiere a fostului atacant al galben-verzilor Emiliano Sala, decedat, în ianuarie 2019, într-un accident aviatic deasupra Canalului Mânecii.

Astfel, versul "E un argentinian care nu se dă bătut, Emiliano Sala, Emiliano Sala" a fost înlocuit cu "E un argentinian care nu ştie să înoate bine, Emiliano sub apă, Emiliano sub apă".

Ruşinosul moment s-a petrecut în minutul 9 al jocului, numărul purtat de Sala la FC Nantes.

OGC Nice a condamnat "în termenii cei mai fermi" scandările suporterilor săi de miercuri seară.

"OGC Nice condamnă în termenii cei mai fermi scandările la adresa lui Emiliano Sala, auzite, miercuri seară, pe Allianz Riviera. Clubul nu-şi recunoaşte valorile sale şi nici pe cele ale întregii familii roş-negre în această provocare abjectă, de neconceput, din partea unei minorităţi a suporterilor", a arătat Nice, într-un comunicat, oferindu-şi "susţinerea familiei şi apropiaţilor lui Emiliano Sala".

Antrenorul lui Nice, Christophe Galtier, nu şi-a ascuns consternarea după meci.

"Nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce am auzit. Când ne-am întors în vestiar, nu erau strigăte, nu era bucurie, ci uimire. Pe un stadion de fotbal se pot auzi multe lucruri. Dar de unde au apărut insultele la adresa unui fotbalist mort? Au venit de la câteva persoane, dar nu au fost doar trei. Dar lăsaţi-i să stea acasă cu sticlele şi insultele lor! Dacă aceasta este societatea noastră, avem probleme. În numele jucătorilor mei, al staff-ului tehnic, al staff-ului medical, prezint scuze familiei lui Emiliano Sala şi clubului FC Nantes", a spus tehnicianul, potrivit lefigaro.fr.

Nice a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, pe Saint-Etienne, după ce a fost condusă la pauză cu 2-0.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, șters de pe lista invitaților la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia
Putin, șters de pe lista invitaților la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia
Rusia va fi invitată să participe la festivităţile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia (Franţa) de la începutul lunii iunie. Din cauza "războiului...
Iranul amenință că va răspunde „în câteva secunde” Israelului cu „arme neutilizate până acum”. „Avem planuri pentru toate scenariile” VIDEO
Iranul amenință că va răspunde „în câteva secunde” Israelului cu „arme neutilizate până acum”. „Avem planuri pentru toate scenariile” VIDEO
Iranul a avertizat în ultimele ore că va răspunde în câteva secunde cu arme neutilizate până acum unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de...
#Franta, #roxana maracineanu, #ministru, #Emiliano Sala , #stiri fotbal