Un fotograf francez a murit de frig după 9 ore de agonie pe o stradă din centrul Parisului. Niciun trecător nu l-a ajutat

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 16:23
8334 citiri
Un fotograf francez a murit de frig după 9 ore de agonie pe o stradă din centrul Parisului. Niciun trecător nu l-a ajutat
René Robert FOTO captură Twitter/ Michel Mompontet

René Robert, un fotograf în vârstă de 84 de ani, a murit de frig în noaptea de miercuri spre joi, 20 ianuarie, după nouă ore de agonie, după ce a căzut pe o stradă în centrul Parisului, fără ca nimeni să-i acorde ajutor. O persoană fără adăpost a chemat într-un final salvarea.

Jurnalistul și muzicianul Michel Mompontet a anunțat moartea prietenului său, artistul René Robert, un fotograf franco-elvețian cunoscut pentru fotografiile sale cu dansatori de flamenco.

Miercuri seara, 19 ianuarie, bătrânul a căzut în timp ce se plimba lângă casa lui.

Când pleca de acasă pentru plimbarea săptămânală de după cină, René Robert mergea spre République, rue de Turbigo. Un cartier cunoscut pentru aglomerația sa în orice moment al zilei.

"Îi place aerul rece, trecătorii, se uită la oameni și apoi se amestecă în noapte. E micul lui obicei", a scris Michel Mompontet într-o rubrică în omagiu adus prietenului său.

Brusc, continuă jurnalistul, René Robert se prăbușește, fără putere să se ridice. "Un om care cade, în mod normal se observă. Pe trotuar, cu trupul îndoit, trecătorii au trecut și l-au evitat fără să se aplece spre el."

Chemată de o persoană fără adăpost, salvarea a ajuns la fața locului dimineața, la 6:30. Fotograful a stat mai bine de 9 ore în frig, singur, în ciuda numeroșilor trecători.

A fost prelua de serviciile de urgență și dus la spital, în hipotermie extremă, însă nu a putut fi resuscitat.

René Robert, născut în Elveția, a ajuns în Franța la sfârșitul anilor 1950. Din primele sale momente la Paris, s-a îndrăgostit nebunește de flamenco. De asemenea, artistului i-a plăcut să-și rezume talentul astfel: „Am fost acolo la momentul potrivit”, scrie miscareaderezistenta.ro.

"Ne grăbim, ne este frică, avem viețile noastre și apoi privim în altă parte. Și ceea ce spune acest sfârșit tragic de viață este un lucru total hidos despre comportamentul nostru și despre solidaritatea noastră cu aproapele nostru", a scris Michel Mompontet.

„Mi-ar plăcea atât de mult ca acea persoană fără adăpost, singurul care a salvat umanitatea, chiar dacă era prea târziu, să aflăm cine este”, a concluzionat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#fotograf mort, #Paris, #mort de frig, #strada , #stiri internationale