Șefii Barcelonei au mers în Qatar după Xavi: "Sper să plec acasă"

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 09:57
1775 citiri
Șefii Barcelonei au mers în Qatar după Xavi: "Sper să plec acasă"
Xavi Hernandez

Fostul fotbalist Xavi este aproape de a prelua conducerea echipei la care s-a afirmat ca mare jucător, FC Barcelona, scrie presa spaniolă. Xavi s-a înţeles cu Barca, dar clubul catalan trebuie să convingă gruparea Al Sadd să accepte rezilierea contractului tehnicianului, scrie News.ro.

O delegaţie a clubului catalan, din care a lipsit preşedintele Juan Laporta, dar a fost formată din vicepreşedinte Rafa Yuste şi directorul de fotbal, Mateu Alemany, a mers, miercuri, în Qatar pentru a discuta cu antrenorul şi cu conducerea clubului la care activează, Al Sadd.

Întâi a fost întâlnirea cu reprezentanţii antrenorului, pentru a stabili detaliile contractului, apoi oficialii spanioli s-au întâlnit informal cu reprezentanţii grupării din Qatar.

Discuţia formală pentru a obţine acordul Al Sadd pentru eliberarea tehnicianului va avea loc joi, scrie Sport.es. Deşi gruparea din Qatar a emis, miercuri, un comunicat în care s-a arătat hotărâtă să-l păstreze pe antrenorul principal al echipei, Xavi a vorbit deschis despre plecarea la Barcelona după meciul cu Al-Duhail din campionat (scor 3-3).

"Sunt o persoană foarte pozitivă, cele două cluburi sunt în discuţii. Este o chestiune de bun simţ şi până la urmă trebuie să se termine cu bine. Sunt entuziasmat. Ambele cluburi ştiu poziţia mea. Sper că problema poate fi rezolvată în curând", a declarat antrenorul de 41 de ani.

"Sunt foarte încântat să plec acasă, sper să se întâmple. Să mă întorc la Barcelona ar fi spectaculos, desigur, ar fi emoţionant", a insistat el.

Dacă Al Saad nu va dori rezilierea contractului antrenorului, Barcelona va trebui să plătească cinci milioane de euro, clauza de rupere unilaterală a înţelegerii.

Xavi ar urma să-l înlocuiască pe Ronald Koeman, dat afară de FC Barcelona săptămâna trecută din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă.

Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul FC Barcelona Xavi este unul dintre personajele cele mai iubite de suporterii catalani având în vedere faptul că a fost jucător pe Camp Nou. Totuși, acesta fost la un pas să...
Antrenorul FC Barcelona, aproape de demisie. Cum l-a convins președintele să rămână
Antrenorul FC Barcelona, aproape de demisie. Cum l-a convins președintele să rămână
Joan Laporta, președintele FC Barcelona a reușit să îl convingă pe Xavi să nu demisioneze. Rafa Yuste, vicepreședintele Barcelonei, a explicat exact cum au decurs discuțiile cu antrenorul...
#barcelona, #antrenor Barcelona, #xavi, #Laporta, #Al Sadd , #Barcelona