Ce i-a placut lui Victor Piturca la amicalul Romania - Georgia. Raspunsul sec al fostului selectioner si cum vede sansele de calificare la Mondiale

Joi, 03 Iunie 2021, ora 19:444580 citiri
Ce i-a placut lui Victor Piturca la amicalul Romania - Georgia. Raspunsul sec al fostului selectioner si cum vede sansele de calificare la Mondiale
Victor Piturca

Fostul selectioner Victor Piturca a declarat ca nu i-a placut nimic la echipa Romaniei, care a pierdut miercuri, amicalul cu Georgia (1-2), deoarece pentru el nu conteaza decat rezultatul, conform news.ro.

"Trebuie sa intrebati selectionerul (n.r. - in ce directie merge echipa nationala), el stie cel mai bine. Aici e vorba de fotbal, la echipa nationala trebuie sa intri pe teren si sa castigi. Suporterii romani vor ca echipa nationala care ii reprezinta sa castige.

(n.r. - daca a vazut vreun progres la echipa nationala) Pe mine nu ma intereseaza progresul, nu ma intereseaza cum a jucat, nu ma intereseaza nimic, ma intereseaza doar rezultatul. In acest moment, pe planeta asta, depinzi de rezultat.

Nu vreau sa intru in discutii tehnico-tactice, pentru ca nu vreau sa deranjez selectionerul. Comentarii in acest sens nu vreau sa fac prea multe, pentru ca nu mi se pare normal, eu, fost selectioner atatia ani.

(n.r. - ce i-a placut miercuri seara) Nu mi-a placut nimic. Ce sa-mi placa? Au fost momente cand ne-am creat cateva ocazii. Acea eliminare gratuita si-a pus amprenta asupra rezultatului. Dar nu conteaza aceste lucruri, conteaza finalul, indiferent ce se intampla, pe teren conteaza finalul.

Eu nu-l condamn pe Razvan Marin de ratarea unui penalti, i se poate intampla oricui. Mai de condamnat este cartonasul rosu pe care l-a primit Tanase.

(n.r - despre sansele de calificare la Cupa Mondiala din 2022) Sub zece la suta mai sunt sanse sa ne calificam la turneul final. Cand pierzi cu Armenia, o echipa foarte slab cotata in grupa, e foarte greu sa mai ai sanse sa te califici. Am obtinut o victorie importanta cu Macedonia de Nord, care este in momentul acesta poate chiar mai valoroasa decat echipa Romaniei.

Daca am fi castigat in Armenia, aveam sanse la locul 2. Am mai avea o sansa daca vom castiga si in Germania si in Macedonia, cu sase puncte reintram in lupta pentru calificare. Meciul cu Islanda devine o finala pentru noi, cu o victorie mai putem spera", a declarat Piturca, la DigiSport.

Reprezentativa Romaniei a fost invinsa, miercuri seara, cu scorul de 2-1, de selectionata Georgiei, intr-un meci amical disputat pe stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti.

Au marcat: Ivan '78 / Mikautadze '61, Aburjania '71

In minutul 42, Florin Tanase a fost eliminat pentru un fault la un adversar.

Si de la oaspeti a fost eliminat un jucator, Kverkvelia, in minutul 64, dupa ce a primit al doilea cartonas galben. In minutul 65, Razvan Marin a ratat un penalti acordat pentru un fault al lui Kverkvelia la Ivan.