Un roman, arbitrul anului in America

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 12:21 2694 citiri
Foto: mlssoccer.com

Silviu Petrescu, un roman originar din Brasov, a primit titlul de arbitrul anului in Major League Soccer, divizia de top a continentului nord-american, care reuneste cele mai bune echipe de fotbal din SUA si Canada.

Petrescu a inceput arbitrajul in Romania, ajungand in tara pana la nivelul Diviziei B. Totusi, promovarea lui s-a oprit acolo si, in 1995, alegea sa emigreze in Canada, alaturi de sotie.

A continuat sa arbitreze, si-a luat si cetatenia, iar in anul 2000 a fost desemnat cel mai bun "central" din Canada, primind si ecusonul FIFA.

In acest sezon, dupa 20 de partide conduse in MLS, a fost desemnat arbitrul anului.

"A fost o surpriza foarte placuta pentru mine sa fiu desemnat cel mai bun arbitru in MLS. Ma bucur ca sunt apreciat si va pot spune ca am mai primit o veste minunata: o sa arbitrez si finala Ligii nord-americane de fotbal intre LA Galaxy si Dynamo Houston", a marturisit arbitrul romano-canadian in Monitorul Expres.

Silviu Petrescu a primit aceasta distinctie dupa ce a fost al doilea in preferintele cluburilor din MLS, cu 34,55% din voturi, si primul in preferintele jucatorilor (36,78%) si ale jurnalistilor (50%).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News