Un arbitru de fotbal din Romania castiga in 90 de minute cat Basescu intr-o luna

Marti, 08 Martie 2011, ora 14:45
4794 citiri
Un arbitru de fotbal din Romania castiga in 90 de minute cat Basescu intr-o luna

Arbitrii romani incaseaza sume imense ca sa faca praf meciurile din prima liga de fotbal.

In arbitrajul autohton nu se simte deloc criza. "Cavalerii fluierului" incaseaza cu aproximativ 20% mai multi bani fata de sezonul trecut, in total contrast cu prestatiile lor, multe dintre ele catastrofale

De ani de zile, arbitrii romani de fotbal sunt tinta unor critici vehemente, din cauza prestatiilor lor, unele, deplorabile. S

ituatia e valabila si la nivelul primei ligi, dar si la nivelul celor inferioare. De vina pare a fi, in primul rand, calitatea arbitrilor nostri de fotbal, in speta nepotismul exacerbat. Majoritatea arbitrilor din primul esalon fotbalistic sunt fiii, nepotii sau finii unor fosti arbitri, copii ai angajatilor Federatiei Romane de Fotbal etc.

Putina lume stie, insa, faptul ca acesti fluierasi sunt platiti imparateste ca sa imparta dreptatea pe teren. Iata si cateva cifre concrete: in sezonul competitional trecut, un arbitru de centru incasa nu mai putin de 5340 de lei, pentru a arbitra o singura partida din prima liga. Un asistent (tusier) primea "doar" 3560 de lei, in vreme ce arbitrul de rezerva se multumea cu 1340 de lei.

Ca si cand aceste sume n-ar fi fost sfidator de mari (vorbim aici, totusi, de prima divizie din Romania, nu de campionatul Italiei ori al Angliei), in actualul sezon competitional, baremurile de arbitraj au crescut, in medie, cu aproximativ 20-25%.

Astfel, acum, un central e platit cu 6430 de lei pentru un meci, tusierii cu cate 4290 de lei, iar arbitrul de rezerva cu 1610 lei.

Pentru comparatie, trebuie spus ca seful statului castiga, intr-o luna, 6602 lei. Cam tot atat cat ia un arbitru de fotbal de prima divizie, in numai 90 de minute.

La sumele, e drept, brute, pe care le incaseaza arbitrii de fotbal de la noi, se mai adauga si cheltuielile de transport, cazare si masa, pe care cluburile organizatoare ale meciurilor arbitrate de acestia le deconteaza.

Raportat la timpul efectiv lucrat, arbitrii de fotbal din primul esalon fotbalistic romanesc alcatuiesc, probabil, cea mai bine platita categorie profesionala din Romania anului 2011. Din pacate pentru fotbalul romanesc, competenta profesionala a cavalerilor fluierului, dovedita pe teren, e invers proportionala cu nivelul sumelor incasate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#salarii arbitri romani, #greseli arbitraj Liga 1 , #arbitri