Prima reactie oficiala de la UEFA in cazul arbitrului Sovre: "De ce le cereti autografe jucatorilor? Ei va cer acelasi lucru?"

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 21:22
Autor: Teodor Serban
Prima reactie oficiala de la UEFA in cazul arbitrului Sovre: "De ce le cereti autografe jucatorilor? Ei va cer acelasi lucru?"Octavian Sovre ii cere un autograf lui Haaland

Roberto Rosetti, seful Comisiei de Arbitri din cadrul UEFA, le-a transmis un mesaj arbitrilor dupa cazul Octavian Sovre, el precizand ca este inacceptabil ca ei sa le ceara autografe jucatorilor, conform news.ro.

"Sunteti responsabili pentru comportamentul vostru si pentru cel al echipei voastre cand sunteti delegati UEFA. UEFA a facut eforturi pentru ca voi sa fiti respectati la fel de mult ca jucatorii si voi ati contribuit la asta prezentandu-va ca atare: atletici, fermi, respectuosi si profesionisti.

Daca vreti sa fiti respectati la fel de mult ca jucatorii, de ce le cereti autografe pe tricourile lor? Ei va cer acelasi lucru? Este pur si simplu inacceptabil, este o chestiune de demnitate si nu uitati de numarul de camere de televiziune de la meciurile UEFA - camerele surprind totul", este mesajul transmis de Rosetti arbitrilor, conform skysports.com.

Roberto Rosetti a trimis la Sky Sports mailul cu mesajul catre arbitri inainte sa se dea publicitatii explicatia pentru gestul lui Sovre. Seful comisiei UEFA i-a indemnat pe arbitri sa evite sa discute despre deciziile lor cu jucatorii sau cu antrenorii: "Nu trebuie sa le explicati nimic jucatorilor sau antrenorilor dupa meci, chiar daca va dati seama ca ati gresit pe teren. Recunoasteti greseala in fata echipei voastre si a observatorului de arbitri. Contactati-ma in legatura cu asta, daca doriti, dar nu cereti sa il vedeti pe antrenor dupa meci pentru a explica sau a-i adresa scuze pentru o greseala".

Arbitrul asistent Octavian Sovre i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, dupa meciul pierdut de Borussia Dortmund, scor 1-2, cu Manchester City, in turul sferturilor Ligii Campionilor. La finalul meciului de marti, pe tunelul de la vestiare, Sovre, membru in brigada condusa de Ovidiu Hategan, a fost vazut cum ii cerea un autograf lui Haaland.

Ulterior, Octavian Sovre a declarat ca obisnuieste sa stranga autografe de la mari sportivi ai lumii pentru a sprijini SOS Autism Bihor, un centru pentru bolnavii de autism.

 Articol citit de 2471 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Ficus
  08.04.2021, 21:57
  Autistii de la UEFA
  Daca toti oficialii de la uefa sunt autisti nu inteleg demersul lui Sovrea. Ar trebui sa isi dea demisia pentru ca la Uefa nu sunt actiuni caritabile doar bani, bani si iar bani. Astia sunt jegurile de la uefa,
  papillon
  08.04.2021, 21:53
  doar un fomist din romania.....
  putea face asa ceva.
  profesionalism pana in maduva oaselor.
  sunt convins ca l-ar fi lasat pe haaland sa dea un gol din offside doar sa poate obtine autograful.
  Comentariu inadecvat
  papillon
  08.04.2021, 22:18
  bey , pamblicarule....
  de cand va apucat caritatea dupa cum vad inca sunteti cu cersitu'.
  caritatea o faci pe timpul tau si in aranjamente si acord cu organizatia unde faci parte nu profiti de situatie si numele cuiva sa-ti atngi obiectivul care in cazul acestui arbitru am dubii ca a facut-o pentru caritate.